Inför V75: Kungen av Kalmar

274

fredrikpersson segergest

Det dröjer innan stallets stora stjärna Viola Silas är tillbaka på banan.
Men det hindrar inte Fredrik Persson att vara med i hetluften.
På lördagen har ”Kungen av Kalmar” åtta V75-hästar till start på sin hemmabana.
– Är man en tuff spelare kan Candy Cup vara en chansspik, säger han.

Det finns många fyrbenta stjärnor inom travsporten. Men det är inte många som når Viola Silas nivå, varken beträffande sportsliga framgångar eller popularitet. Alla älskar en fighter och det är precis vad hon är. Hennes enorma kampvilja, naturligtvis tillsammans med en fysisk kapacitet utöver det vanliga, har gjort henne till en av trav-Sveriges starkast lysande stjärnor.
– Att få en sådan häst, det är det roligaste som kan hända i travyrket. Det är fantastiskt! säger hästens tränare Fredrik Persson.
Men Viola Silas, med 22 segrar på 31 starter och nästan 6,5 miljoner kronor insprunget, har inte synts till på banorna sedan september. En skada i ett bakknä satte stopp och operation var nödvändig.
– Det var jättetungt när hon skulle läggas på operationsbordet. Jag vet ju att en del hästar inte har vaknat upp efteråt, så det var skönt när de ringde och sa att allting hade gått bra.
Problemen tog emellertid inte slut där. Det tog tid för Viola Silas att läka efter operationen och det är först de senaste veckorna som hon har kunnat komma ut i hagen och börjat röra på sig igen.
– Nu är hon på gång. Hon rids varje dag och vi kommer att öka belastningen succesivt. Jag ska göra en koll till innan jag börjar köra hårdträning med henne men hon behöver säkert två månader på sig att träna på.

Positiva tongångar inför V75
Under tiden som Viola Silas är borta från tävlingsbanorna ångar resten av stallets hästar på. De vinner nästan var femte lopp de ställer upp i och så här långt i år har de sprungit in 1,2 miljoner kronor. Den statistiken kan Persson bättre på ytterligare när V75-spelet på lördagen gästar hans hemmabana Kalmar.
Candy Cup (V75-4) känns på förhand som min bästa chans sett till spår och motstånd. Jag hoppas kunna få ledningen med henne. För att vinna måste vi nog komma dit, säger Persson, som överlag låter nöjd med sina djur.
Nino Coger (V75-1) har ju en hysterisk form och har gjort kanonlopp nu varje gång. Tyvärr har han lottats till sämsta läget och det drar ner förhoppningarna, men ska man gardera ska man ta med honom.
Tip Top C.K. (V75-2) och Angelica Coger (V75-2) är två ganska jämna hästar och de har bra spår bägge två, så det är svårt att säga vem utav dem som är bästa chansen. Det är ett väldigt jämnt lopp och det är svårt att säga vem som är favorit, så jag tycker nog att man ska se upp med dem bägge två.
Bonnies Maggie (V75-3) möter två väldigt bra hästar i Björn Goops Global Nelly och Timo Nurmos Angie Boko. Men min häst är också väldigt bra och skulle hon få ledningen från sitt femtespår kan hon skrälla.
Mellby Vargtass (V75-5) är en jättefin häst som jag tror kommer få ett jättebra år. Han har lite klurigt läge med innerspår på tillägg men skulle det lösa sig tycker jag att han också ska räknas. Senast var han inte som bäst men då hade jag tunga bakskor på honom på en tung bana och det trivs han inte på.
King Bonnson (V75-6) är en stark häst som har lite aktionsproblem till och från. Men han går väldigt bra på hemmaban och jag tycker att han är en outsider.
Åtting Hornline (V75-6) är en speedig häst som Johnny (Takter) får köra på chans med. Skulle det lösa sig så kan han skrälla.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelElitloppskandidat på Solvalla
Nästa artikelNästagångare 9-11 mars

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.