Inför V75 (lördag): Italiensk skräll på lut i Harpers

80

Inför V75® (lördag): Italiensk skräll på lut i Harpers

Han är härdad mot europaeliten och har i sina ljusa stunder visat enorm kapacitet.
Dessutom hittade han en formtopp vid samma tidpunkt förra året.
Det ligger en italiensk skräll på lut i Harper Hanovers lopp.

Med 13 miljoner kronor insprunget är Vitruvio (V75-7) den vinstrikaste hästen i Harper Hanovers lopp. Men sjuåringen kommer till start i det anrika kraftprovet med en tråkig resultatrad. Enligt stallet ska man emellertid inte stirra sig blind på den.
– Han har inte de bästa resultaten från sina senaste lopp men vi känner att han är i mycket bättre form än vad man kan tro när man tittar på resultatraden, säger Sinead Sernicoli, sambo med hästens tränare Alessandro Gocciadoro.
Vitruvios resultatrad påminner om den han hade när han kom till Norden förra våren. Då inledde han förvisso med galopp i Copenhagen Cup men gången efter var han enorm i Oslo Grand Prix när han trots ett inledande varv på oerhört snabba 1.07,1 utvändigt om ledaren höll till tredjeplatsen. Det följde han upp med att slå bland andra elitloppsvinnaren Cokstile och Harper Hanovers-vinnaren Moni Viking i Kymi Grand Prix.

Femma i Prix d’Amerique
Grunddistansen i Harper Hanovers lopp är saftiga 3 140 meter och Vitruvio startar från den bakersta volten med 40 meters tillägg. Varken distans eller startmetod är något som oroar Sinead Sernicoli.
– Glöm inte att han var femma i Prix d’Amerique 2020, så 3 180 meter är inget problem för honom. Det tror jag inte att voltstart kommer vara heller eftersom han är en lugn häst.
– Men det är många bra hästar i loppet och det måste naturligtvis studsa vår väg om vi ska kunna vinna. Han kommer att tävla i en Custom-sulky, precis som han gjorde i Prix d’Amerique 2020, och det blir barfota runt om och öppet huvudlag.

”Gjorde ett superlopp”
Alessandro Gocciadoro har ytterligare två hästar till start inom V75 och de har desto roligare resultatrader. Alpago W.F. (V75-2) har vunnit tre av årets fem starter och ståtar med två raka triumfer på svensk mark.
– Han har inlett sin vistelse i Sverige på bästa möjliga vis. Den här gången är det 2 140 meter men det är inget problem, vilket alla såg när han vann på Solvalla i april. Allt har varit bra efter senaste loppet och vi förväntar oss att han är i riktigt bra form. Spår nio är inte det bästa så den här gången kommer han behöva lite tur med resan. Han ska gå med amerikansk sulky, barfota runt om och öppet huvudlag, säger Sinead Sernicoli.
I stoeliten är det Allegra Gifont (V75-6/DD-1) som försvarar Gocciadoros färger. Hon malde senast ner motståndet från positionen utvändigt om ledaren i Lovely Godivas Minne.
– Hon gjorde ett superlopp på Åby senast. Vi gillar verkligen den här hästen och Alessandro tror att hon kan tävla mot de bästa grabbarna i framtiden. Nummer tio är inte det bästa utgångsläget men hon är tuff så vi ger inte upp på förhand. Hon ska också gå i amerikansk vagn, barfota runt om och öppet huvudlag.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.