Inför V75 (lördag): Stjärnstoet jagar en miljon i Harper Hanovers lopp

70

Inför V75® (lördag): Stjärnstoet jagar en miljon i Harper Hanovers lopp

Efter en framgångsrik sejour i Frankrike vänder Wild Love hemåt igen.
På lördag startar det svenska stjärnstoet på V75® i styrkeprovet Harper Hanovers lopp med en miljon kronor till vinnaren.
– Det blir spännande. Hon har utvecklats mycket av att tävla i Frankrike, säger Halmstadamatören Bengt Simberg.

Drömmen om att ha en häst som kan tävla i Frankrike blir för de flesta bara en dröm. För Bengt Simberg, 72 år, har den gått i uppfyllelse med råge. Äventyret har gått över förväntan och Wild Love har vunnit tre lopp på tolv starter och sprungit in drygt en miljon kronor i Frankrike. Totalt i karriären har det sjuåriga stoet tjänat drygt 3,6 miljoner kronor.
– Jag hade på känn att Wild Love skulle trivas nere i Frankrike och det visade sig vara rätt. Grosbois är en underbar anläggning och det är fantastisk miljö och banorna är mjuka och fina. Sedan har jag kunnat lägga ner all tid på henne.
Wild Love har startar flitigt och gjort det bra i stort sett varje gång och ofta mot tuffast tänkbara motstånd.
– Hon har gjort flera bra lopp, men konstigt nog är det nog i det sista loppet där hon blev diskad. Det var en dålig bana och Wild Love drog hårt i ledningen och fick ge sig för en häst som smugit med. För att vinna i Frankrike måste man vara bra och hon har verkligen utvecklats hela tiden.
Till sin hjälp har Bengt haft Anders Lindqvist som sett till att både Wild Love och Bengt haft det bra.
– Anders är en härlig människa med mycket kontakter. Det kommer folk hela tiden och pratar och dricker kaffe. Det har varit väldigt utvecklande även för mig och jag har lärt mig massor. När Wild Love kom ner till Frankrike hade hon muskelproblem. Anders sa till mig att vi ska köra henne i raskare tempo vart tredje dag och det har jag gjort och hon har hittat en växel till.

Blir en utmaning
Nu är Wild Love i Sverige igen och det blir start redan till helgen.
Vi var hemma några dagar i Munka-Ljungby och laddade om. Nu är det Solvalla som gäller.
– Jag hade väl lite olika alternativ. Jag ville helst startat i stoeliten, men poängen räckte inte. Nu valde vi Harper Hanovers lopp i stället och det blir en utmaning. Hon är stark och har mött hingstar och valacker hela tiden nere i Frankrike och har utvecklats så pass mycket att jag har vissa förhoppningar på att hon ska kunna duga ganska bra även om loppet är stenhårt. Klaffar det maximalt kan hon sluta där framme.
Framtiden är också utstakad för Bengts ögonsten. Tanken är att Wild Love ska tävla på i Sverige och sedan väntar ännu en resa till Frankrike.
– Hon är inte sliten på något sätt och tanken är att starta på här i Sverige och det finns olika alternativ. Sedan hoppas jag att vi kan åka ner till Frankrike nästa vintermeeting och då hoppas jag att vi alla slipper pandemin. Man blir ju lite begränsad och jag är inte så resvan och det har strulat några gånger vid flygplatserna med alla intyg. Jag har bara varit hemma i fyra dagar sedan vi åkte till Frankrike och nästa gång hoppas jag att det ska bli lite lättare att åka hem till Sverige även om jag har haft en underbar tid där nere och vill dit igen.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.