Tacksam oktett ska fixa elitloppsstämning

54

Tacksam oktett ska fixa elitloppsstämning

Elitloppet 2021 kommer att köras med publik.
Men bara åtta personer släpps in.
– Jag tycker att vi har förtjänat det här, samtidigt känner jag en väldig tacksamhet. Det är lite surrealistiskt, säger Elliot Gordon, talesman för ”The Grateful Eight” som valts ut ”för lång och trogen tjänst” på E-läktaren.

Det blir inte helt tomt på Solvallas läktare under elitloppshelgen.
Banan har fått tillstånd att släppa in åtta personer på publikområdet och sportchef Anders Malmrot valde ut ett sällskap som numera kallar sig ”The Grateful Eight”.
– Det är människor som verkligen brinner för E-läktaren under elitloppshelgen. Det är ett tight kompisgäng, vilket passar bra i coronatider, och under min tid som sportchef har de varit drivande i att hålla igång E-läktarkulturen.
På vilket sätt?
– De har bidragit till att göra E-läktaren till hjärtat för stämningen på arenan, så att den lever och är uppskattad av de aktiva. Framförallt Dennis Fingal har varit väldigt engagerad i det här. Man kan väl säga att det här är deras belöning från Solvalla, säger Malmrot.
Vad fick du för reaktioner när du berättade nyheten?
– Det är svårt beskriva i ord. Det var ett vrål, och tjo och tjim. Dennis är superladdad och det gäller säkert hela gänget.
Var ska de hålla till, på E-läktaren?
– Nej, det blir på ”Första Parkett” precis vid banan och vinnarcirkeln. Så får de ha med egen matsäck. Det här är en avskärmad del från restaurangen och en annan typ av tillstånd där vi inte får servera mat och med strikt alkoholförbud.

”Se till att skapa god stämning”
Den mest snabbfotade i gänget heter Elliot Gordon, oslagbar i det traditionsenliga ”morgonruset” då grindarna öppnas och det är först till kvarn att välja sina platser.
– Jag sprang första gången 2011 och har inte förlorat ännu. Men i år blir det nog lite enklare än vanligt. Killen som alltid kommer tvåa har ju ingen biljett, säger elitloppshelgens tvåbente löparkung.
– Normalt är vi där halv fem på morgonen för att få bra plats i kön, men jag gissar att vi kan ta det lite lugnare i år, fortsätter Elliot Gordon som fick den oväntade överraskningen på tisdagen.
– Det var en polare som ringde och berättade, det var omvälvande. Men vi är redo.
Varför tror du att ni blev utvalda?
– Det har vi nog förtjänat, så som vi hållit igång där ute de senaste tio åren. Men jag känner bara stor glädje och tacksamhet. Det är lite surrealistiskt.
Vad är planerna för vad ni ska göra?
– Vad jag förstår ska vi inte sitta på E-läktaren utan närmare banan. Men det går nog bra det också.
– Vi ska göra det vi alltid gör och se till att skapa god stämning. Vi brukar inte ha några instrument och ”Glenn med trumman” är ju inte med oss så vi får fundera på den saken, men det går alltid att trumma på något. Jag lovar att vi ska göra vårt bästa och ha väldigt kul, säger Elliot Gordon.
Men faktum är att det fortfarande finns möjlighet även för allmänheten att uppleva Solvalla på plats denna elitloppshelg, från ett restaurangbord.
– Söndagen är utsåld, men vi har faktiskt några platser kvar i restaurangen till lördag så det är bara att gå in på elitloppet.se och boka om man är snabb, hälsar Anders Malmrot.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.