Inför V75 lördag: Raka spåret för hemmafavoriten

41

Inför V75®: Raka spåret för hemmafavoriten

Hemmaidol och titelförsvarare.
Handsome Brad får finna sig i att spela huvudrollen inför lördagens V75 på Axevalla.
– Han kommer att göra ett kanonlopp, lovar tränaren Ulf Stenströmer.

I fjol infriade han ett tungt favoritskap trots spårfylld resa.
I år ser vägen mot vinnarcirkeln i Axevallalöpning rakare ut.
Åtminstone sett till förutsättningarna då Handsome Brad dragit innerspår bakom startbilen i lördagens avslutande avdelning på V75.
– Vår taktik är väl ganska självklar, det är att inte släppa förbi någon konkurrent någon gång i loppet, fastslår Ulf Stenströmer som i fjol fick se sin guldklimp sänka konkurrenterna den tunga vägen från spår 7 bakom startbilen.
Då var Handsome Brad spelad till 16 för 10, i år lär favoritskapet inte bli lika tungt, men att han får det mesta av spelarnas förtroende ter sig naturligt.
– Jag vet inte om han blir favorit, men blir han det tycker jag att det är berättigat. Han kommer att göra ett kanonlopp på lördag, det är jag övertygad om.

Mopsar sig i sanden
I sin senaste start slutade Handsome Brad trea efter att ha avancerats utvändigt om ledande Click Bait mitt i loppet.
– Jag var jättenöjd med insatsen. Han är ingen ”dödenshäst” egentligen och dessutom fick han lite svar på vägen fram. Att springa 1.10,7 över full distans med sådant upplägg, det skojar man inte bort även om banan var lite självspringande den dagen. Men jag tror att formen är ännu bättre nu.
Varför då?
– Därför att det hade blivit lite för långt mellan starterna då. Nu blir det tre veckor, det är optimalt för Brad. Då kan han bara springa och mopsa sig i sanden mellan loppen och då brukar han prestera som bäst.
Planerar du några förändringar i utrustningen?
– Nej, han tävlar med sina vanliga skor, jänkarvagn och open-eye huvudlag, precis som han alltid gör.
Är det extra viktigt att vinna när det handlar om hemmaplan?
– Jag skulle hellre vinna Sundsvall Open Trot (med en miljon i förstapris) om man säger så, men det är klart att det är roligt att tävla den här helgen och vinner vi så blir jag väldigt glad.
Tror du att han vinner?
– Han ska vara väldigt nära toppformen nu och förutsättningarna är mycket passande. Sedan har jag stor respekt för gulddivisionen, men min häst trivs förträffligt i ledningen och tål att gå i hårt tempo om han kommer dit. Så det är klart att jag måste tro på honom, säger Ulf Stenströmer.

Föregående artikelJanne Jackpot rider på vinstvågen… V75 nu!
Nästa artikelV75 AXEVALLA 24 juli avd 1-3

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.