Inför V75: Maharajah förgyller lördagen

231

image-6

Allt har sagts om hästen.
På lördag gör Maharajah en ny start som kan leda till ännu en dust med världens tuffaste hästar i Prix d’Amerique i slutet av januari.
Annandag jul var världstravaren Maharajah så där otäck bra igen. Segern i gulddivisionens final på Solvalla togs med gott om luft ner till övriga fältet i en uppvisning som smakade mer.
Tränaren Stefan Hultman var nöjd och sa efter segern att han trodde att hästen hade karriärens bästa lopp framför sig. Detta efter 30 segrar och 19,4 miljoner kronor i intjänade pengar.
På lördag är det meningen att Maharajah ska visa sig igen och hästen blir förstås jättefavorit i gulddivisionen, V75-3, på Solvalla.
– Det känns som att formen börjar komma på riktigt allvar nu och naturligtvis ser det bra ut inför lördagen. Man ska dock alltid ha respekt för motståndet. Men Maharajah får vi väl kalla en undantagshäst – och det är klart som fasiken att det ser ut som en bra chans på pappret, säger Tommy Berghagen i stallet.
Ett spår åtta oroar lite. Men som Tommy Berghagen säger; hästen van att göra loppen själv och tål tuffa upplägg. Körande Örjan Kihlström lär inte försitta chanserna och stanna i kön utan leta sig framåt om hästen känns bra.

Fortsatt fin i jobb
Maharajah har svarat bra på ett helstängt huvudlag på slutet.
– Som planen ser ut nu ska han gå utrustad som han gjort i de här senaste starterna – med helstängt huvudlag och skor och vanlig sulky. Det finns alltid risk för trafikproblem från det där utgångslägen, så är det ju alltid. Men hästen är fin för dagen och har fortsatt fått underhållande träning efter senaste starten och Stefan är också fortsatt väldigt nöjd med hur hästen sköter jobben, säger Tommy Berghagen.

Tufft för Queasy
Stallet har två hästar till start i V75 på Solvalla på lördag. I bronsdivisionen, V75-6, drog femårige Queasy nitlotten över den korta distansen – spår tolv. Queasy är en stark och tufft häst som hittade nya växlar som fyraåring efter halsoperation och kastrering.
– Efter kastrationen känns det som bitarna har fallit på plats för honom. Han gjorde ett bra lopp senast då han avgjorde på ett snyggt sätt. Formen sitter där men tyvärr har han fått ett tråkigt utgångsläge som drar ner förhoppningarna. Naturligtvis blir det tufft att vinna. Ett skrällstreck kan vi kalla honom.
Bästa chansen på lördag för stallet har Sveriges bästa häst Maharajah.
Om allt fungerar ska kretsen kring hästen efter loppet ska ta ställning till om det ska bli ännu en start i Prix d’Amerique den sista söndagen i januari.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86: Finsk segermaskin på Solvalla
Nästa artikelInför V75: En bra spik?