Inför V75 (måndag): Heta chanser för champion Hamre

93

Inför V75 (måndag): Heta chanser för champion Hamre

Frode Hamre har heta chanser när V75 avgörs på hans hemmabana Bjerke på måndag.
Norges tränarchampion selar bland annat ut högkapable Patent Leather som har varit strålande på slutet.
– Det ser ut som en väldigt bra chans. Min bästa på V75, säger Frode Hamre.

Bjerke-tränaren brukar vara etta i den norska tränarligan och år 2019 är inget undantag. Frode Hamre har 55 hästar i träning varav flera stjärnor och topphästar. En av dem är den obesegrade Ecurie D. som bland annat har slagit världsrekord med 1.12,2 över 1640 meter voltstart. Han har även vunnit EM för treåringar i Finland – trots en rejäl startgalopp.
– Ecurie D. fick ta det lite lugnt efter Finland och blev behandlad. Han fick vila en månad i hagen men är igång och tränar igen. Han är väldigt på hugget och det blir spännande nästa år. Det är en helt rå häst, säger Frode Hamre.
– Det har annars gått väldigt bra för vårt stall under året. Jag förstod innan att det skulle bli svårt att matcha det fantastiska fjolåret men vi kom upp i elva miljoner kronor inkört och det är jag nöjd med.

”Vann enkelt med krafter kvar”
Måndag kväll rullar Winter Burst vidare och turen har kommit till Bjerke travbana utanför Oslo som kör V75. Frode Hamre är flitigt i elgen och startar bland annat sin topphäst Patent Leather som vi känner till från V75 tidigare. Tränare Hamre har alltid talat sig väldigt varm om den fyraårige hingsten men tidigare i år, i somras, blev det en del galopper. Nu har hästen hittat stilen och tagit tre segrar och två andraplatser på de fem senaste starterna. Näst senast var han tvåa efter Zarenne Fas i Axel Jensens Minneslöpning. Nu startar Patent Leather från spår två bakom bilen i den sjätte V75-avdelningen.
– Patent Leather (V75-6) har det lossnat för och han ser väldigt fin ut för dagen. Han vann enkelt med krafter kvar senast och hade bomullen kvar i öronen. Hästen tränade i dag på morgonen (torsdag) och kändes fin. Han har fått ett bra spår och är hygglig från start. Det ser ut som en väldigt bra chans och det är min bästa på V75. Han har gått med skor i de sista loppen och det blir inga ändringar, säger Hamre.

”Första med amerikanavagn – näst bästa chansen”
Frode Hamre har ytterligare tre hästar med på V75 och det låter bra även på den trion. Han kommenterar dem på följande vis i tur och ordning och meddelar en intressant utrustningsändring.
– Gretzky Boko (V75-5) gjorde andra starten senast efter en lång paus och avslutade väldigt bra till segern. Hästen är stark och rejäl och det är bra distans i honom. Han har också tränat i dag (torsdag) och var väldigt fin i det jobbet. Spåret är bra och även om han inte är så snabb ut så borde han få en bra position. Han går barfota fram igen och möjligen så blir det amerikanavagn för första gången. Han ska räknas tidigt i toppen och är min näst bästa chans.
– Pantani (V75-7) vann näst senast och gick bra även senast mot bra hästar. Han satt långt bak men avslutade bra. Hästen är snabb ut och väldigt bra om han kommer till täten för då försvarar han sig bra. Loppen som han har vunnit för mig har varit från ledningen. Han har tränat i dag (torsdag) och var fin. Inga ändringar.
– Hilton B.R. (V75-7) vann från utvändigt om ledaren senast och var väldigt bra. Hästen har jättefin form för dagen och är lika bra som Pantani. Bägge två är spelbara och ska räknas tidigt. Hilton går barfota fram, med amerikanavagn och öppet huvudlag, säger Frode Hamre.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 (lördag): On Track Piraten bjuder upp till dans igen – ”Det ska bli Piraten-bana”
Nästa artikelV75 Bjerke avd 6 – Analys från TIPSAREN / SPELGUIDEN

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.