Inför V75: "Många gamla uvar"

218

noralf

Hallå där Noralf Braekken…
…norske tränaren som har fältets yngste häst i Olympiatravets Sista Chansen (V75-3) på lördag då en ensam spelare kan kamma hem 60 miljoner kronor för sju rätt. Hur tror du 8 Juliano Rags står sig i konkurrensen?
– Det är nog inte det värsta gulddivisionsloppet i Sverige på lördag. Många gamla ulvar är med som bara har hygglig form. Men det är några riktigt bra med i alla fall och är han trea är jag nöjd. Raja Mirchi och Beckman är bra hästar. Men det finns även andra bra.
Hur kommer du att köra från åttondespåret med femåringen?
– Det är inte så mycket att välja på. Vi tar det lite lugnt bara. Men han är rejält snabb om jag kör till faktiskt. Men det är fel taktik nu, jag vill inte bruka hans speed i början.
Juliano Rags höll mycket starkt till tredjeplatsen i Prins Carl Philips Jubileumspokal 29 mars efter att ha tågat i tredjespår en stor del av loppet. Vad tror du om framtiden med hästen?
– Framtiden tror jag är ljus. Vi har ingen elit i Norge nu när Yarrah Boko är skadad så där är han redan. Nu när Lutfi Kolgjini är med blir det säkert tempo och då kan vi ha chansen att komma in i matchen på lördag.
Shan Rags var en världshäst hos dig en gång i tiden. Kan Juliano Rags bli bättre?
– Bättre och bättre… Shan Rags vann 69 lopp på 149 starter, så det ska mycket till. Det är svårt att jämföra dem. Shan Rags var snabb och lättplacera i loppen, den här är stor och ingen lätt häst att placera. Allt tar lite mer tid med honom. Men bra är han. Han går barfota runt om igen och jag tror nog att han är god för en tid runt 12,5-13.0 på lördag.

Fotnot: Lördagens tv-sändningar. 12.30-14.00, TV4 Sport, ”Lunchtravet Direkt”. 14.00-17.00, Sjuan, ”V75 Direkt”. 18.00-19.00, TV4, ”Vinnare V75”.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.