Tamla Celeber redo för årsdebut

196

tamla_redo

Åttafaldiga miljonärskan Tamla Celeber årsdebuterar inom kort.
Stoeliten under V75-dagen på Åby nästa lördag blir säsongens första uppgift.
Tamla Celeber gick ett träningsjobb ute på Roger Walmanns gård i Mälsåker på torsdagsförmiddagen och efter det blev det bestämt att sätta igång tävlandet.
– Hon gick ett 20-jobb här ute på landet – och det var ett mycket bra jobb. Så får vi se då vad hon duger till den här säsongen, säger Roger Walmann.
Tamla Celeber gjorde tio starter under sitt första år som äldre i fjol och vann tre av dem. Efter segern i EM-loppet för ston i augusti bar det av över Atlanten.
Det blev sammanlagt fyra starter och seger i det sista framträdandet, när det verkligen gällde. Brian Sears satt bakom Tamla Celeber när hon hemförde Breeders’ Crown-finalen för ston på Woodbine i Kanada i slutet av oktober. Segern var värd 850 000 kronor.
– Vi hade även planer på att starta henne i Frankrike efter det men så blev det inte. Hästen känns fin men som alltid är det spännande att se om hästar klarar att tända om och på vilket sätt de tävlar varje säsong när de blivit ett år äldre.

Tamla bestämmer riktningen
Solvallatränaren nämner starter i stoeliten, snabbloppen och lite större lopp i år.
– Vi hade många planer i fjol med henne. Detta året ligger allt lite öppet. Vi har sagt som så att hästen får bestämma var vi hamnar. Om det skulle bli en ny bra säsong kommer hon att gå i stoeliten, snabblopp och kanske lite större lopp om det passar, säger Roger Walmann. Tamla Celeber kommer närmast att anmälas till stoeliten lördagen 20 april, ett lopp som körs samma dag som finalen av Olympiatravet.

Mikael Wikner

 

Föregående artikelInför V75: "Många gamla uvar"
Nästa artikelInför V75: "Ingen toppform på Raja Mirchi"

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.