Inför V75: Melander jagar revansch

217

manprinsen_a_m

Månprinsen A.M. är en av V75-omgångens största favoriter.
Nu tänker Gunnar Melander ta revansch för fadäsen senast.
– Hästen var mycket bra då men jag körde ett dåligt lopp, säger han självkritiskt.

Månprinsen A.M. har vunnit 21 lopp på 38 starter och näst senast kämpade han ner Hallsta Lotus regelrätt från dödens. Han visade då vem som regerar på kallblodstronen men senast fick Hallsta Lotus lite revansch då Månprinsen A.M. galopperade kort före mål. Den missen tar dock Gunnar Melander på sig.
– Det var vissa moment i loppet som jag kunde ha gjort annorlunda. Jag kunde exempelvis ha gått före Hallsta Lotus och då hade ordningsföljden varit omvänd i mål, säger Dannero-tränaren.
– Sedan störde jag min häst på upploppet när det gick som fortast genom att gunga till i vagnen. Hästen gör alltid vad han kan sista 300 metrarna och vill då ta hela världen i sin famn. Han var väldigt pigg i slutskedet senast och jag får ta på mig galoppen. Men det får vi fixa till på lördag och försöka ta dem då istället, fortsätter han.

”Är en undantagshäst – känns pigg och alert”
I lördagens V75-omgång på Hagmyren blir Månprinsen A.M. en av de största favoriterna. Han startar med 40 meters tillägg över lång distans och Gunnar Melander rapporterar allt väl med sin stjärnhäst.
– Månprinsen A.M. (V75-5) har jobbat på under veckan och känns pigg och alert. Jag har ingenting att klaga på. Det här är en undantagshäst som går över alla distanser och på alla banor. Han känns väldigt fin och likvärdig med hur han har varit vid segrarna tidigare i år.
– Han har visat att han både är stark och kan springa fort. Sedan är han oöm för positioner, reglerbar och pullar aldrig. När man kommer till loppens slutskeden så vill han alltid gå för fullt, säger Gunnar Melander.

Det låter som att du tror på toppchans att vinna?
– Vi vet ju hur det är i den här sporten men jag tror på mycket bra chans. Sedan är det upp till spelarna om de vill spika eller inte. Blir det långsamt tempo är han stark nog att gå fram och då kör jag tidigt. Han går som vanligt och det blir inga utrustningsändringar.

Michael Carlsson