Tvillingarna Sedin har köpt Ed You

237

trav_sedin

Daniel och Henrik Sedin har inhandlat en ny häst.
Under torsdagen blev det klart med köpet av flerfaldige V75-vinnaren Ed You.
– Det är en kapabel och spännande häst som jag tror blir rolig att äga, säger tränaren Robert Bergh.

Efter jättesuccén med Nahar och Elitloppssegern utökar nu tvillingarna Sedin sitt hästägande. NHL-stjärnorna har gjort klart med köpet av Ed You, en sexårig valack som har tagit 16 segrar på 40 starter och sprungit in 1,1 miljoner kronor. Hästen har tränats av Östersunds Olle Carlsson i hela karriären och tävlat framgångsrikt i V75 där han har tagit fyra segrar. Ed You är just nu i Silverdivisionen och går i träning till Robert Bergh som har varit intresserad av hästen en tid.
– Grabbarna ville handla och jag hoppas och tror att det här är ett kul köp. Ed You är en kapabel häst som vi har funderat på att köpa och för några dagar sedan frågade vi ägarna om det var möjligt. De funderade några dagar och gav sedan klartecken. Idag (läs torsdag) gick han igenom veterinärbesiktningen och allt blev klart, säger Robert Bergh.
Kan det vara en ny Nahar på gång?
– Det går inte att skaka fram en ny Nahar varje gång och det är ”Sedinarna” förstående med. Men det är en rolig och spännande häst som vi kanske i framtiden kan tävla med i Frankrike för jag tror att han kan passa bra där. Det är roligt att äga häst och tävla med dem på olika nivåer, menar Bergh.
Vad kostade Ed You?
– Prislappen är inte officiell.

Michael Carlsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSmått och gott från Grillnatta
Nästa artikelInför V75: Melander jagar revansch