Inför V75: Midnattstravet – Årets höjdpunkt!

368

midnattstravet

V75 på hemmaplan.
Årets höjdpunkt för de flesta travtränare och Peter Lundberg har laddat inför lördagens travfest i Boden.
– Jag blir inte ett dugg förvånad om någon av våra hästar vinner.
Det är tisdag när vi ringer upp Bodentränaren Petter Lundberg för att prata V75 och han håller just på att bygga staket kring en hage.
– Det putsas och fixas inför helgen. När det är V75 på hemmaplan laddar man alltid extra. Det gäller både hästarna och allt runtomkring, man bjuder in hästägare till stallet.
Tävlingarna i Boden körs sent, lopp 1 startar 17.30 och första start på V75 är 20.15. Sista loppet är inte i mål förrän efter 23.00.
– Midnattstravet är årets höjdpunkt. Det är fantastiskt trevligt, en riktig folkfest med runt 10 000 besökare, säger Petter Lundberg.

Kör mot sambon på V75
Petter Lundberg har tre hästar till start på lördagen varav två inom V75-spelet. Sambon Sandra Eriksson tar hand om tömmarna bakom 1 Flora Tooma (V75-2) medan Petter själv kör 6 Pompano (V75-2).
– Det är första gången vi kör mot varandra på V75. I vanliga lopp har vi ju mötts men det här känns lite speciellt.
Flora Tooma genrepade inför den här V75-starten genom spetsseger hemma på Bodentravet tillsammans med Sandra Eriksson.
– Hästen har varit bra på slutet. När hon sköter sig och går felfritt är hon bra. Hon är helt okej från start och går bra både i ledningen och bakifrån, säger Petter Lundberg.
Gör ni några ändringar som är viktiga för spelarna att känna till?
– Nej, hon går med öppet huvudlag oc skor runt om som tidigare, Det är inga krusiduller.

Bäst utvändigt ledaren
Pompano kommer med två starka insatser i ryggen och han har gjort grovjobbet själv vid segrarna i de två senaste starterna i Skellefteå respektive i Umeå.
– Han är bra. Han har varit riktigt bra på slutet och hitta formen. Det är Inga bekymmer med honom. Jag tycker att han har en bra uppgift, han tål att göra jobbet själv och är nästan bäst i dödens utanför ledaren.
Blir det några ändringar här?
– Kanske kommer han att gå med skor bak, det beror på banan. Hovarna är lite nötta. Huvudlaget blir ett helstängt som vanligt, säger Petter Lundberg.
Vilken är bästa chansen av era två i loppet?
– Jag har väl lite mer känsla för Pompano som har bästa formen. Jag blir inte ett dugg förvånad om någon av våra hästar vinner.
Utanför V75-spelet startar Petter Lundberg även Emma Nibs i lopp 7.
– Hon har kommit in i stallet helt nyligen och det är en häst som jag gillar skarpt. Hon leverarar alltid. Jag tror hon gör ett bra lopp igen och jag hoppas det räcker långt. Jag skulle inte heller bli förvånad om hon vinner.

Lars-Ove Pettersson

Föregående artikelDrömduell i E3-kval
Nästa artikelDagens Dubbel Solvalla 12/6-2013

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.