Dagens Dubbel Solvalla 12/6-2013

227

DDONSDAG

Bagley vann Jämtlands Stora Pris i lördags och segrade därmed även i DD-1. Jag trodde inte speciellt mycket på Bagley men hörde hans namn nämnas flera gånger i uppsnacket och tydligen var det andra som hade känsla för honom. Jag resonerade dock som så att jag tycker man fick alldeles för dåligt betalt när han vann. 7,23 i vinnarodds var väl ganska bra i och för sig men han var tredjehandare på strecken och när favoriten Mr Chicago segrade i DD-2 så fick man 15,77 ggr i dubbelodds. I min värld borde man fått lite mer slantar och det var nog en av anledningarna till att jag inte hade med honom. Men den största anledningen var helt enkelt att jag inte trodde han skulle kunna segra och jag får ta på mig den gamla dumstruten… igen. Nu är Bagley inbjuden till Hugo Åbergs Memorial på Jägersro och frågan är om jag ska ta honom på allvar då…

Tycker det var synd att inte Iceland fick vinna. Vilket lopp han gör utvändigt om Amaru Boko. Kul att se både Iceland och Sanity (som spurtade ursinnigt och sånär som hann fram för att lura Bagley på segern) visa gryende form och de blir säkert att räkna med nästa gång. Sanity dyker ju upp på lördag i Norbottens Stora Pris, återigen från spår åtta.

*Edit* glömde ju bort att även Iceland startar på lördag i NSP. Bra koll 😛

Angående Mr Chicago som vann på ett övertygande sätt i DD-2 så har ju Åke Svanstedt sagt att han är en framtida gulddivisionsvinnare och jag tvivlar inte på det. Jag tror dock att Svanstedt kan ha ännu högre mål med honom och även om vi inte får se honom i några storlopp i år (kanske får vi det, jag vet inte) så är han bara fyra år och det kan bli en mycket intressant säsong för honom nästa år. Blir spännande att se hur Åke matchar honom.

Nu tar vi lite tips inför kvällens V86:a som gör ett stopp på hemmaplan när Solvalla får stå värd.

 

DD-1

4 Noble Knight tror jag spetsar initialt och jag skulle gärna se att han körs där. Han visade uppåt form senast och man andas lite optimism från stallet. Men det är inte omöjligt att man släpper ledningen om Tarzan kommer ångandes med 6 Nato Dream. Han har visserligen floppat dubbelt på Åby i de två senaste starterna men nu är det hemmaplan och i nuläget är han något av ett fynd.

Men jag väljer att ge tipset till Noble Knight som jag tycker är klart intressant här. Han är väldigt lite streckad och i egenskap av läge och startsnabbhet så kan han vara farlig att glömma bort.

Fyller på med Nato Dream, 2 Digital Ink, 9 El Mago Pellini och 12 Indigious. Digital Ink är nedstruken till innerspår och det kan ställa till det för hans del då han inte är blixtsnabb från start. Kan bli instängd.

El Mago Pellini är obesegrad efter fyra starter i år och ska såklart räknas tidigt. Intressant smygläge och han lär sluta långt fram.

Indigous har ett uselt läge men kan komma in i matchen om tempot blir högt där framme. Adielsson lät väldigt uppåt inför senaste starten då det blev galopp men inget tyder på att han är sämre till denna starten. Med klaff slutar han långt fram.

Jag står över streck för de två mycket fina fyraåringarna 5 Pojke Kronos och 11 Chelsea Boko. Pojke ska köras defensivt och han är nog inte i form ännu. Chelsea ska också få ett snällt lopp och lär inte köras speciellt offensivt. Går med skor runt om, blir överstreckad.

Avslutar med att säga att detta är ett ruskigt fint fyraåringslopp av högsta klass. Toppsport!

Rank: 4,6,9,2,12,3,11,5

 

DD-2

2 Handler tror jag sitter i spets här och sedan är han hästen att slå. Men han har faktiskt visat lite dålig vinnarskalle och som favorit i loppet är han inte alls intressant. Jag har en rolig idé här i 7 Ed Rapide. Läget är inte bra men jag hoppas pappa Goop löser det för hästen är i grym form och tål även lite grovjobb. I senaste loppet drog han tåget ute i tredjespår och gick runt 10,8 sista 800 och fick bara med sig femtepriset i klass II finalen. Nu är det klass I försök men jag tycker inte motståndet är skarpare än senast och jag tror och hoppas att farsgubben Goop tar hem detta.

Bakom är det ganska öppet och spelvänligt men jag tycker 10 Trailing Edge och 1 Viking America är värst mot. Jag chansspikar Ed Rapide på mitt DD förslag men gör även en mindre kupong där jag tar med Trailing Edge.

Rank: 7,10,1,5,2,12

 

DD förslag

I DD-1 streckar jag 2 Digital Ink, 4 Noble Knight, 6 Nato Dream, 9 El Mago Pellini och 12 Indigous. I DD-2 chansspikar jag 7 Ed Rapide på en större bong och småspelar med 10 Trailing Edge på en mindre bong.

DD-1: 2,4,6,9,12

DD-2: 7 Ed Rapide

5 kombinationer (vill man banta systemet så tar man bort 2 Digital Ink och 12 Indigous)

 

DD-1: 4,6,9

DD-2: 10 Trailing Edge

3 kombinationer (lite mindre insats på denna bongen)

 

Min raka DD: 4-7

 

Tvilling DD-1: u-häst 4 mot 2,3,6,9,10,12 (rak tvilling 4-6)

Tvilling DD-2: u-häst 7 mot 1,10 (rak tvilling 7-10)

 

Drag till V86: 2 Disco A.E tror jag vinner V86-1. Han gick ändå 10,8/1609a på Gävletravet senast och min känsla är att han är bättre över full distans.

Glöm inte bort 6 Global Kitten i V86-3 om ni garderar 3 Pantholops.

15 Cobol Queen kan få en intressant start i V86-4 om Erik kommer till från springspåret på tillägg. Hon är ganska tuff och tål att göra lite själv.

V86-5 är en öppen historia. Jag tycker man ska strecka så många som möjligt och glöm inte bort lågprocentarna 5 Grinnebys Aragon och 10 Here To Rock F. Min vinnare är 9 Long Night!

Avslutningsvis så kanske 7 Capone Boko är såpass överlägsen som det verkar i V86-6 men jag tänker syna honom. Orutinerad häst som möter tufft motstånd, han ska fällas! Jag tror mycket på 12 Open Mind Bi som är en riktigt bra häst när han fungerar.

 

Lycka till!

/Andreas Johansson, andreas@alltomtrav.info

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Midnattstravet – Årets höjdpunkt!
Nästa artikelStefan Hultman: "Vi har följt ST:s karensregler"

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.