Inför V75: Miljonhästen är tillbaka på Solvalla

196

miljonhasten

Senast såg han till att en ensam vinnare fick hela potten.
På lördag kan han få utdelningen att sticka i höjden igen.
Pass upp för Not Invited när Solvalla arrangerar V75-jackpot.
När Not Invited (V75-2) i sin senaste start hittade loss från fjärde par invändigt och spurtade till seger över Solvallas upplopp innebar det att en ensam vinnare med alla rätt på V86 håvade in nästan elva miljoner kronor.
Segern kvalificerade hästen till V75-final och när han på lördag startar i den kan han återigen sätta miljoner i rullning.
– Han gjorde en väldigt bra insats efter ett väldigt bra lopp senast. Får han ett likadant lopp på lördag kan han vara långt framme igen, säger tränaren Lotta Johansson, som även deläger hästen.

Liknande förutsättningar
Förutsättningarna den här gången är snarlika med senast. Då hade Not Invited startnummer elva. Nu har han tio. Då som nu är det Erik Adielsson som håller i tömmarna.
– Jag säger ”samma-lika” till kusken den här gången men sedan vet man ju aldrig hur det blir i loppet. Man måste i alla fall köra lite på chans när man inte har en häst som kan runda hela fältet, och han behöver hjälp på vägen.
Att distansen är ett halvt varv längre den här gången är inget som oroar Lotta Johansson. Snarare tvärtom.
– Medeldistans är bra för honom. Det är den distans han tävlat mest på.
Att hästen, som har lite sköra ben, inte har startat på en månad verkar inte heller vara något att hänga upp sig på.
– Det har inte varit något fel på honom. Att han inte har gjort någon mer start mellan försök och final var ett medvetet beslut för att inte riskera att han skulle vara ofräsch till det här loppet.

Farlig att glömma bort
Eftersom ingen lyckades pricka in alla rätt i lördags gick hela sjurättspotten vidare till den här veckan. Det innebär att det beräknas ligga hisnande 50 miljoner kronor i sjurättspotten på lördag. Not Invited skulle vid seger rensa bort massvis med system och få utdelningen att sticka i höjden. Siktar man på de stora pengarna kan han med andra ord vara värd att ta med på kupongen.
– Han är en outsider. Jag tycker inte att man ska glömma bort honom, säger Johansson.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Blixtsnabb från start!
Nästa artikelNästagångare 15-18 november