Inför V75: Mot Olympiatravet med racerbalans

203

imagetagg

Träningsbalans och galopp i årsdebuten.
Nu blir det racerbalans när Prince Tagg jagar en finalbiljett i Olympiatravet.
– Jag kommer att prova rejält från start, hälsar tränaren och kusken Ralf Karlstedt.

Prince Tagg är folkets häst som i fjol tog en plats bland de 16 i Elitloppet. Det är också Elitloppet som är målet och den stora drömmen för Ralf Karlstedt och hans stjärna även i år.
– Drömmen som överskuggar allt annat är att vi ska få vara med i båda heaten den här gången, säger Ralf Karlstedt som i fjol missade finalen.
Men för att bli inbjuden till Elitloppet krävs förstås att Prince Tagg presterar mer än i årsdebuten senast då det blev galopp i starten.
– Han ligger aldrig på, men han vred på huvudet till vänster och så kom galoppen och sedan gjorde han samma sak igen. Det var som att han blev lite ivrig och kanske var han för löpsugen.
– Jag tycker han kändes bra efter galopperna och han avslutade kanske snabbast av alla över upploppet. 1.12,2 i årsdebuten är ändå godkänt. Han var totalt oberörd efter loppet och rörde inte ens på näsborrarna. Tyvärr hade jag ingen pulsmätare med mig, säger Ralf Karlstedt.

Final det givna målet
På lördagen har Prince Tagg en gyllene chans att visa Solvallas elitloppsstab och hela trav-Sverige att han är en häst för de allra största loppen. Det handlar om den första delfinalen i Olympiatravet och en finalplats är det givna målet.
– Vi tror att vi har en häst för de allra största loppen och det känns givet att satsa på den här typen av lopp, säger Ralf Karlstedt.
I årsdebuten på Solvalla gick Prince Tagg med öppet huvudlag, saknade rycktussar och hade skor på hovarna. Nu när det är allvar blir det racerbalans.
– Han är bäst med halvstängt norsk huvudlag, rycktussar och barfota fram och det blir så i den här starten. Det är redan bestämt, säger Ralf Karlstedt.
Vad säger du om motståndet?
– Jag måste säga att jag blev lite förvånad att det inte fanns någon världsstjärna i listan när jag först såg startlistan. Jag trodde till exempel att Quarcio du Chene skulle gå ut här. Det är bra hästar, men jag tycker faktiskt att min ska vara favorit, säger Ralf Karlstedt.
Har du några taktiska funderingar redan?
– Ja, första tanken är att jag ska prova rejält från start och sedan får vi se. Hästen har knappt förlorat i ledningen vad jag kan komma på. Samtidigt är han ingen kul häst att köra i ledningen, han springer mest och bromsar och väntar in de andra.

”En mysig häst”
Distansen i Olympiatravet är 2 140 meter, en distans som Prince Tagg visade att han behärskar när han vann Jubileumspokalen och en miljon kronor i fjol.
– Jag vet inte vilken distans som är hans bästa. Men det är en häst som aldrig lägger bort någon kraft i onödan i loppen och det är förstås en fördel på medeldistans, säger Ralf Karlstedt.
Prince Tagg har vunnit tio lopp på 40 starter och tjänat 2 738 000 kronor.
Om du skulle beskriva vad det är som gör Prince Tagg så bra?
– Det är väl att han har en väldigt bra fysik och bra inställning. Och som jag sa, att han aldrig lägger bort någon kraft i onödan i loppen.
Finns det något att berätta om hästen som vi inte vet?
– Jag vet inte…det skulle vara att det är en väldigt mysig häst. Han älskar till exempel att lägga huvudet på min axel efter jobben och bara stå och njuta. Han kan stå så hur länge som helst. Det är en häst som är lätt att tycka om.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.