Inför V75: Nära segern i Prix d’Amerique

157

Inför V75: Nära segern i Prix d’Amerique

Efter succéåret i Frankrike i fjol med bland annat en andraplats i Prix d’Amerique har framgångarna uteblivit.
Nu hoppas Looking Superbs norske ägare på nytändning för hästen i Paralympiatravets final på Åby.
– Vi ser loppet på tv hemma och hoppas på seger, säger Kolbjörn Selmer.

Sjuårige valacken Looking Superb gick upp som en sol i Frankrike förra året.
Tvåa i Prix d’Amerique, seger i Prix de l’Atlantique och finalist i Elitloppet.
2020 stavas inte pannkaka men Looking Superb inte alls fått till det på fem starter i eliten i Frankrike och ägaren vill nu prova en turné i Skandinavien med hästen som tränas av franske championtränaren Jean-Michel Bazire.
Hästen ska uppstallas på familjen Kolgjinis gård i skånska Vomb. Under tiden i Skandinavien ska svenskan Rebecca Lejon ha hand om hästen.
– Rebecca har varit i Sverige ett bra tag innan det här och behöver inte tänka på karantän eller så. Det blir hon som ska sköta det mesta under den här tiden. Vi har hyrt en box hos Kolgjini och hoppas så klart på en fin vår i Sverige, säger Kolbjörn Selmer.
10 258 personer såg Propulsion vinna Olympiatravets final på Åby i fjol. 2020 blir det en finaldag utan publik på Åbytravet i Corona-krisens spår.
Kolbjörn Selmer bor i Trondheim och kommer att se finalen (V75-7) hemma i soffan.
– Jag äger Looking Superb tillsammans med min fru Ann-Kristin. Vi har två barn som vill titta och de kan mycket väl bli så att Jomar Blekkan ser loppet hos oss också. Vi bor grannar, säger Kolbjörn Selmer.

Nära segern i Prix d’Amerique
Looking Superb tjänade över en miljon norska hos norske tränaren Jomar Blekkan innan man valde att prova hos Jean-Michel Bazire.
På så sätt blev det en norsk andraplats i Prix d’Amerique i januari 2019. Med snudd på seger!
– Det blev överraskande start i Prix d’Amerique. Men det räckte inte med det….plötsligt var vi en halvmeter ifrån att vinna det loppet. Efter det blev det bland annat seger i Prix de l’Atlantique under våren i fjol. Men sedan har det inte stämt. Efter mycket stolpe in har det varit mycket stolpe ut i stället, säger den norske ägaren.
På fem starter i år har det blivit två femteplatser som bäst. Looking Superb slutade oplacerad i Prix d’Amerique och har nu inte startat sedan i början av mars då det blev en femteplats i Critérium de Vitesse.
– Hästen är sund och frisk och har gått lika fort i år som i fjol. Men det är väldigt små marginaler på den nivån som avgör. På lördag hoppas jag på lite skandinavisk lycka och att hästen ska var med och kämpa om en seger igen! säger han och skrattar.

Köpenhamn och sedan Stockholm?
Oslo Grand Prix i juni är ett av många passande lopp. Men planen för Looking Superb i Skandinavien sträcker sig bara till i slutet av maj.
Ägarparet Kolbjörn och Ann-Kristin Selmer har Elitloppet som sitt stora mål.
– Vi hoppas kunna starta i Copenhagen Cup (söndagen 17 maj) och därefter om allt går bra kanske i Elitloppet igen. Om Solvalla vill ha oss.
Looking Superb drog ett sjundespår bakom bilen i Paralympiatravets final på lördag och blir inte en av de mera betrodda hästarna. Erik Adielsson kör hästen för första gången.
– Vi är jättenöjda med att ha knutit till oss Adielsson som kusk. Det har som sagt varit stolpe ut för hästen i år. Antingen har han kommit lite för långt bak eller fått bruka speeden lite för tidigt. På lördag hoppas vi det ska bli ändring på det. Jag menar att det är ett väldigt bra lopp, med många fina hästar. Looking Superb är en av dem som kan vinna, säger Kolbjörn Selmer.

Föregående artikelInför V75: Första barfotadansen för derbyhoppet
Nästa artikelEmmi Overby får sin passhäst som ridhäst

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.