Inför V75: Niklas hoppas på spets och slut

98

inför v75® niklas hoppas på spets och slut

Niklas Robertsson är en obotlig optimist och räds inte att sticka ut hakan.
På lördag när V75® avgörs på Åbytravet tror han på bra chans med Betting Pacer.
– Hon är blixtrande snabb och jag tror att hon blir svårslagen i ledningen, säger Kalmartränaren.

Niklas Robertsson har ett mindre stall och satsar mer på kvalité än kvantitet. På senare tid har han fått in allt bättre hästar och det ser bättre ut än på länge i boxarna.
– Jag har nog aldrig haft ett så spännande hästar i stallet. Några mycket lovande unghästar och sedan tre italienska hästar som har kapacitet. Nu gäller det bara att få ut det också för springa kan dom.
Nu satsar Niklas inte bara på att fylla stallet med hästar. Han lägger även stor vikt att hästägarna ska ha det bra och trivsamt.

Satsar på hästägarna
– Jag har fantastiska hästägare som vill ha lite mer runt omkring också. Jag har sett till att fixa en hästägarepub med en balkong ut mot banan. Vi är ett härligt gäng som kan samlas där och kan kolla på trav och Champions League-fotboll. Vi har haft några tillställningar redan och det är mycket uppskattat.
Betting Pacer är stallet flaggskepp så här långt. Det fyraåriga stoet presenterade sig på allvar i somras då hon vann ett kval till Stosprintern och var tvåa i finalen efter en rykande avslutning bakom Fifty Cent Piece.
– Det var fantastiskt och jag hade på känn att hon skulle duga. Hon galopperade bort en finalplats i sista sväng i ett försök till Drottning Silvias Pokal och gav då en indikation på att hon duger mot de bästa i kullen.
Efter framgångarna i somras gick det lite grus i maskineriet och det blev en hel del galopper.
– Hon var inte riktigt fräsch och sedan startade hon i några lopp med voltstart och då har hon svårt att ta sig iväg felfritt.

Plan A är ledningen
Nu har det fyraåriga stoet gjort tre starter efter uppehåll och Betting Pacer vann näst senast ett större fyraåringslopp på hemmaplan.
– Det var ett kvitto på att jag som tränare gjort allt rätt. Hon var väldigt bra och bara drog på i ledningen och vann lätt. Hon känns fortsatt jättefin och den senaste starten kan vi glömma. Det var voltstart och hon satte inte en fot rätt och var alldeles för laddad Hästen kändes väldigt fin och gör så även i träningen efteråt. Jag räknar med att hon kommer att vara lika bra på lördag som vid segern näst senast.
Förutsättningar i V75-7® på lördag är i det närmaste idealiska för Betting Pacer.
– Hon är väldigt startsnabb och trivs mycket bra i ledningen så det är Plan A. Nu går hon även bakifrån vilket hon visade i Stosprintern och det finns ju open stretch på Åby så loppet är ju inte över om hon inte kommer till spets, men det är ju närmaste vägen. Hon måste ju tävla med skor och det är ett litet minus, men det är ju lika för alla. Det blir amerikansk sulky igen och det trivs hon med och Kim kommer få ordet att ladda vad som går från start.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLegolas – från portad huligan till travsportens frälsare
Nästa artikelInför V75: Hamre om den norska stjärnan – ”Är stark som en björn – kan vinna igen”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.