Inför V75 – Nu har Roger Walmann dubbla chanser

169

Inför V75 - Nu har Roger Walmann dubbla chanser

Han har vunnit åtta E3-finaler som tränare.
Nu har Roger Walmann dubbla chanser i stonas uppgörelse att ta hem ytterligare en storloppstriumf.
– Jag har två hästar som absolut är med och krigar om segern, säger Walmann.

Solvalla-tränaren höll sig väl framme i uttagningsloppen till årets första riktigt stora lopp för treåringarna, E3-finalerna. Fattas bara annat än att ”Stospecialisten” tog en dubbelseger i stoklassen när både Flash Am och Aleppo Pine tog övertygande segrar. Dessutom kvalade Concrete Dee in till finalen för hingstar och valacker via en tredjeplats. På lördag väntar finalerna på Färjestad med 925 000 kronor i förstapris i respektive lopp.
– Det känns jättekul och jag har två jättefina ston som har alla möjligheter att blanda sig i segerstriden. Jag tycker att båda två är ganska likvärdiga och den som har bäst dagsform är den som har bäst chans. Om det sedan räcker för att vinna återstår att se, men jag måste tro att de är med och krigar om segern. Jag åker till travet på lördag med en bra känsla, säger Roger Walmann.

”Två olika hästar”
I Stofinalen är det Flash Am, som har tagit tre segrar och ett andrapris på fyra starter, samt Aleppo Pine som har vunnit fyra lopp på fem starter. Båda hästarna vann sina uttagningslopp hur enkelt som helst.
– Det är inte så lätt att skilja dem åt så här tidigt på säsongen. De är två olika hästar. Aleppo Pine är den lite mer starkare medan lilla Flash är speedigare. Så här tidigt på året är det svårt att säga vem av dem som är bäst, menar Walmann.
Startsnabba Flash Am har ett drömläge med innerspår bakom bilen och körs av Örjan Kihlström som kvalade in henne. Aleppo Pine har bricka tre och körs av sin ordinarie kusk Kenneth Haugstad.

”Är helt enkelt en snabb häst”
– Flash Am (V75-2)
 är en lättravande och lättplacerad liten häst som är startsnabb och speedig. Helt enkelt en snabb häst. Hon har gjort väldigt fina lopp och senast tycker jag att hon var väldigt alert som kunde speeda ifrån på det sättet på den tunga banan. Jag var väldigt glad att jag kunde välja innerspåret till henne och läget är helt perfekt. Det ska mycket till om någon av de andra ska kunna ta en längd på henne i starten. Hon är obesegrad i spets och blir hon överflyglad får man satsa på att hon får luckan till slut istället.

”Är mer rejäl och tål grovjobb”
– Aleppo Pine (V75-2)
 är en stark häst och är väl lite mer rejäl och tål att göra mer grovjobb själv. Hon har visat sig vara komplett och har vunnit de loppen hon har kunnat vinna. Hon är den som har varit bäst hittills av mina två, men treåringarna utvecklas väldigt snabbt och olika den här tiden på året. Därför ska jag ärligt säga att jag har svårt att skilja på dem just i dagsläget. Hon fick ett fint lopp i försöket och var inte bottnad på något vis utan det fanns krafter kvar. Hästen är snabb ut men hon är inte lika snabb som Flash. Hon har ett bra läge och sitter bra på det direkt.
Gör du några ändringar i balans och utrustning?
– Jag har inte bestämt det så här tidigt i början av veckan. Jag vill köra lite med dem i två jobb och känna på dem innan jag bestämmer mig. Jag tror att båda skulle kunna gå barfota men jag vill som sagt avvakta veckans jobb först och även se hur banan är på lördag. Aleppo Pine gick med jänkarvagn för första gången senast och gör så igen, men jag tror inte att det blir jänkarvagn på Flash. Rycktussar går båda två med, säger Walmann.
Vad säger du om Concrete Dee som har spår tolv i E3-finalen i öppna klassen för hingstar och valacker.
– Concrete Dee (V75-7)
 gjorde ett fint försök och gick så gott han kunde. Det är en stor och tung häst så han var missgynnad av den skitiga banan. Nu är det lite långsökt att han ska vara med och kriga om segern från spår tolv. Han är inte så långt kommen ännu och kan han vara trea, fyra har han gjort det bra.

”Väldigt fin form – slåss om segern”
Det är även V75-finaler under lördagen på Färjestad och Roger Walmann har ytterligare fem hästar med i de loppen. Så här kommenterar han deras möjligheter.
– King City (V75-1) var väldigt bra som tvåa i försök och final i Oslo senast. Men han står svårare inne nu i Silverdivisionen och 2100 meter är en liten nackdel. Han får nog satsa på en slant i första hand från spår åtta.
– Pythagoras Face (V75-3) gick helt okej i comebacken men behöver fler lopp i kroppen för att vinna då han har haft väldigt lite träning i sig.
– Gravity Falls (V75-5) var helt okej som fyra i Oslo senast men han har svårt att sticka nosen först och från bakspår får han smyga med och försöka tjäna lite pengar.
– Dom Perignon (V75-5) har jättefin form och rundade dem senast från bakspår över 1600 meter. Hästen har bra kapacitet och är i en relativt låg klass men att vinna en V75-final från spår elva är inte lätt. Han kan ändå vara med där framme om det klaffar.
– Urban Kronos (V75-6) har väldigt fin form och har tagit två raka segrar. Med en vettig ryggresa kan han absolut vara med och slåss om segern även här. I och för sig vann han från spets senast i Lindesberg men normalt sett vinner han sällan från ledningen och är klart bättre i ryggar, säger Roger Walmann.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.