Inför V75: Nurmos håller sin Viking högt!

281

v75-mellby-viking

Han tränar V75-favoriten Mellby Viking och har även en outsider i Amaru Boko.
Timo Nurmos selar ut två av stallets bästa hästar när V75 gästar Hagmyren.
– Mellby Viking har mycket hög kapacitet och är en av mina favorithästar. Amaru Boko var sjuk senast men känns fin nu, säger Nurmos.
Solvalla-tränaren har fin form på stallet och ligger på 24 i segerprocent. Hittills i år har det blivit hela 136 segrar och 11,7 miljoner i inkörda pengar. Timo Nurmos ligger på tredje plats i tränaligan och när han nu åker till Hagmyrens V75-tävlingar med fem hästar är det förstås intressant. Två av stallets bästa hästar startar och vi börjar med Mellby Viking som i fjol var en riktig snackhäst när han radade upp segrarna och gjorde ett imponerande slutvarv i derbyt men galopperade på upploppet med chans på en plats bland de tre främsta.

”Kapacitet för gulddivisionen”
I år har hästen börjat med två segrar på lika många starter och även om det har varit i enklare sällskap så har femåringen vunnit med gott om krafter kvar.
– Mellby Viking (V75-2) är en mycket fin häst som jag har hållit högt hela tiden. Det är en av mina favorithästar i stallet. Han är alltid så positiv och glad och gillar att både träna och tävla. Han har kapacitet för att gå upp i gulddivisionen, säger Timo Nurmos.
– Han har vunnit på bra sätt i år och tränat på bra efteråt. Han är inte så osäker som folk kanske tror men är lite stänkrädd ibland och orutinerad. Läget med innerspåret är bra och jag tror att han kommer att göra ett bra lopp. Den långa distansen passar perfekt eftersom han är jättestark. Felfri är han min bästa chans i V75 och han tävlar barfota runt om igen.

”Man ska inte räkna bort honom”

Du har även med Amaru Boko i gulddivisionen. Han var favorit senast i Östersund men svek då från ledningen. Hur är läget nu?
– Amaru Boko (V75-7) var sjuk senast och hade en halsinfektion. Det lät i halsen på honom efter mål och Jorma förstod direkt att han inte var frisk. Det var synd för hästen var så fint i ordning innan dess men nu har han fått vila lite och tränat igen. Han känns fin och är förberedd för att gå ett bra lopp igen. Läget är också bra och han är snabb ut så jag tycker inte att man ska räkna bort honom. Han har slagit den här typen av hästar förut och det blir barfota runt om igen, säger Nurmos.

Du har ytterligare tre hästar till start inom V75. Chanserna där?
– For Life (V75-1) är fint i ordning och har äntligen fått ett bra spår. Han har annars haft otur med dåliga lägen varje gång och näst senast i Kalmar satt han fast med mycket krafter kvar. Han är snabb ut och borde få ett fint lopp här. Det är några tuffa hästar emot men jag tycker inte att han är helt borta. Han går barfota runt om igen.
– New Approach (V75-4) vann på 1.12,5 direkt efter ett litet uppehåll senast. Han var fin och går säkert bara framåt ytterligare med loppet i kroppen. Hästen har utvecklats bra men tyvärr har han spår tolv här och det är helt iskallt. Det är nästan omöjligt att vinna V75 från ett sådant spår, i så fall måste det till massor av tur och stenhårt tempo. Han går barfota runt om i alla fall.

”Handler i sitt livs form”
– Handler (V75-6) är i sitt livs form och han känns verkligen kanonfin för dagen. Han har gjort jättebra lopp varje gång och efter att ha tävlat i V75 i några starter fick han gå ut i ett vanligt lopp senast för jag ville att han skulle få ett snällt lopp. Han vann så gott som okörd i ett enkelt gäng då och har även varit fin efteråt. Men det är samma med Handler som med New Approach att läget är så pass dåligt att möjligheterna att nå fram är mycket små. Speciellt i det här fallet när det är 1600 meter. Han kommer att tävla barfota bak, säger Timo Nurmos.

Robert Okpu

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför Hugo Åbergs: Bagley startar från ett drömläge
Nästa artikelDagens Dubbel Hagmyren 27/7-2013