Inför V75 Örebro – Shadow Woodland blir hårt betrodd

175

Shadow Woodland blir hårt betrodd

Reijo Liljendahl har väntat på ett framspår med sin startkatapult.
På lördag är det dags – Shadow Woodland blir hårt betrodd i Gulddivisionen och det kan vara spets och slut.
– Äntligen! Nu är det bra förutsättningar och jag tror mycket på min häst, säger Reijo som maxar allt vad det gäller balans och utrustning.

Örebro är värd för lördagens V75-omgång och bjuder på fina lopp med flera sportsliga godbitar.
En av dem är Gulddivisionen där det lär gå undan rejält över den engelska milen. Det är ingen omöjlighet att det krävs en låg 1.10-tid för att vinna och en av de heta segeraspiranterna är Shadow Woodland. Reijo Liljendahls topphäst har firat fina framgångar genom åren och vunnit flera V75-lopp varje säsong de senaste åren. Eftersom han är blixtrande startsnabb har det alltid burit av till ledningen när han haft framspår och vunnit sina lopp därifrån.
– Han är jäkligt kvick från början och det är inte många som kan ta ledningen från honom. Han har till och med tagit ledningen från spår åtta på Yonkers och det är inte lätt. Hästen är väldigt effektiv i ledningen och har funkat bäst där, säger Reijo Liljendahl.

”1.10,5 sista varvet senast – nära toppformen”
Shadow Woodland har gjort två starter i år och haft bakspår båda gångerna i Gulddivisionen. Efter en femteplats i årsdebuten avslutade han mycket bra som trea senast i guldfinalen bakom vinnande Zenit Brick.
– Jag hade 1.10,5 sista varvet på honom och han gjorde ett riktigt bra lopp. Han gick hela vägen in i mål och tränat på rejält efteråt. Jag körde med honom i morse (måndag) och han kändes bra. Hästen är nära toppformen nu och jag är mycket nöjd med honom.

”Bra vinstchans”
Efter att ha haft bakspår i årets två första lopp blev tränare Liljendahl glad när han fick se startspåret i lördagens V75-start i Örebro. Shadow Woodland har spår fem bakom startbilen över distansen 1609 meter. I sulkyn sitter som vanligt Ulf Ohlsson.
– Äntligen har vi fått ett bra startspår. Spår fyra och fem är bra i Örebro och hästarna får bra fart mitt i banan. Jag har svårt att se någon kunna svara honom den första biten, men man vet ju aldrig.
– Jag har mycket bra feeling för att han kommer att göra ett minst lika bra lopp som senast och nu när han förhoppningsvis går i ledningen ser det bra ut. Han har bra vinstchans, det tycker jag, säger Reijo Liljendahl som klurar lite på utrustningen för att maxa allt vad det gäller balans och den biten.
– Han går barfota runt om som senast och i jänkarvagn. Det är också möjligt att jag lägger på ett helstängt huvudlag den här gången, istället för det open eye-huvudlag han brukar gå med.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86 – Anna Österberg och Kai P Jussila
Nästa artikelEftersnack V75 Bergsåker – Smetig bana och regn

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.