Inför V75: Östersundstravet specialchartrar flygplan

203

flug

En begränsad ordinarie flygtrafik har fått Östersundstravet att ta saken i egna händer inför helgens stortrav.
Ett specialchartrat flygplan tar några av helgens V75-kuskar tur och retur Östersund.

Ett mindre plan med åtta platser har bokats för att transportera några av helgens kuskar och tränare till tävlingarna med storloppet Jämtlands Stora Pris.
Östersund ligger där det ligger och det är inte första gången banan löser kommunikationerna med Stockholm på egen hand.
– Just nu ser det ut som att det är sex som åker med upp och landar här lördag morgon och åtta som åker med tillbaka till Stockholm efter tävlingarna. För några av kuskarna var det här enda chansen att hinna med att ta sig till Köpenhamn och tävlingarna på söndagen, säger Östersundstravets sportchef Rolf Johnsson.
Björn Goop och Johnny Takter är två passagerare som nyttjar den nya förbindelsen med Östersund. Danmarks Elitlopp, Copenhagen Cup, avgörs i Köpenhamn på söndag. I det loppet har Björn Goop Quarcio du Chene till start och Johnny Takter gästkuskar bakom danske Classic Grand Cru.

”Kan vara körigt”
Det är inte första gången Östersundstravet tajtar upp flygförbindelserna med Jämtland inför sin stora travhelg. Specialchartrade flygplan har lyft och landat flera gånger under åren på Åre Östersund Airport.
– Det kan vara körigt och stressigt för de aktiva och då är det bra att kunna lösa det på det här sättet, säger sportchefen Rolf Johnsson som bjuder in till tredagarstrav i veckan: start torsdag med V4-tävlingar, fredag V65-tävlingar och så V75 lördag med 750 000-kronorsloppet Jämtlands Stora Pris.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.