Inför V86: Dags för Snygg-Jenny?

184

snygg

Hon är snygg.
Hon är rödhårig
Hon blir bara bättre med åren.
– Alla goda egenskaper har hon. Hon kan vara riktigt vass också och är nog ett av landets fem bästa kallblodsston i alla fall, säger Hans Brunlöf om sin stjärna, nioåriga Jenny R.G. inför onsdagens V86-start på hemmabanan i Bollnäs.

Sommarturnén rullar vidare på onsdagar och turen har kommit till Bollnästtravet att arrangera en V86-omgång som utlokaliserats från huvudstaden.
10 miljoner kronor kan en ensam vinnare kamma hem och för det behövs en eller flera spikar.
Hemmaamatören Hans Brunlöf vågar inte tippa sig själv i V86-5, som är ett av två kallblodslopp på kupongen.
– Det är 7 Remelden som ska vara favorit som jag ser det. Och 6 Voje Nido fick vi ju stryk av senast då den gick sitt livs lopp. Ett jättebra platsbud är hon i alla fall – och jag blir inte förvånad om hon vinner heller.
Hans Brunlöf tränar sju hästar och håller på med travet på heltid. Jenny R.G. är givetvis den bästa.

V75-segern rök?
Det ”driver på” när Jenny R.G. fått upp farten. Fuxan är verkligen en profil på banan och även en riktigt bra tävlingshäst. Nio år gammal har hon sprungit in 1,2 miljoner kronor. 22 segrar på 96 lopp.
– Hon är inte sämre till den här starten än senast på V75 i Gävle där jag tror att hon hade vunnit om hon inte blivit överkörd i starten. Vi var på väg mot ledningen och i spets blir det ju ett helt annat lopp. Om det blivit spets tror jag att vi hade slagit Odin Tabac och de andra, säger Hans Brunlöf.

Van att ge järnet
Han rankar sin häst som topp fem av de kallblodiga stona i landet (”Nordblomma är nummer ett”) och tycker att hon utvecklas hela tiden som tävlingshäst.
Han hoppas få ledningen i onsdagens lopp från det perfekta utgångsläget.
– Hon har ju blivit mycket snabbare i volt. Bakom bilen är det väl lite sämre kanske och hon kan galoppera om man laddar för mycket men jag ska prova en bit i alla fall. Får man ledningen är det ju alltid en fördel, säger han.
Som många av de bästa hästarna är Jenny R.G. extremt träningsvillig. Och väl kommen till en travbana brukar hon alltid vara fokuserad på tävling berättar Bollnäsamatören.
– Då är det järnet som gäller.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.