Inför V75: Perfekta förutsättningar för Madsens hopp

127

inför v75® perfekta förutsättningar för madsens hopp

Då: Konvalescent och potentiell fölmärr.
Nu: Stort hopp på V75®.
– Jag måste medge att det ser väldigt bra ut för Zola Love på förhand, säger tränaren Thomas Madsen.

Thomas Madsen har rivstartat det här året. Stallet har redan vunnit lopp på V75® och i pengar har det blivit en kvarts miljon kronor.
– Ja, det har blivit en bra start även om det var lite surt i lördags när både Attention Please och Call Me Brodda gick i mål mer eller mindre okörda. De hade plockat fina pengar om det hade löst sig, men så är det med trav, säger Thomas Madsen.
Annat var det förra året då inte mycket fungerade för Kalmartränaren.
– Nej, det var tungt. Jag fick in något skit i stallet från november året innan och det strulade ända till juni månad i somras. Det var inget drag alls i hästarna och det var väldigt frustrerande. Jag kollade upp allt man kan utan att hitta något. Jag ändrade lite med fodret bland annat, men jag vet inte om det är orsaken till varför det har vänt, men nu känns det att vi är på gång.

Ser henne gärna i ledningen
På lördag avgörs V75® på Åby med den prestigefyllda kuskmatchen STL Champions, samt travgalan i fokus där Årets Häst och alla andra kategorier ska koras. Thomas Madsen selar ut en trio i omgången.
– Jag tror mycket på 6 Zola Love (V75-6). Hon var väldigt fin i första starten för mig och förutsättningarna ser väldigt bra ut på förhand.
Vad är historien bakom henne?
– Hon hade problem med en x-platta, en senskada och hon såldes väl egentligen som konvalescent och potentiell fölmärr. Hon fick vila länge och det har läkt ut fint. Efter fyra-fem månader fick hon börja träna och sedan har jag ökat träningen successivt. Jag hade kört två banjobb efter 1.21/2100 meter innan starten senast och kände mig bekväm med det.
Hur nöjd var du med henne?
– Jag trodde att hon skulle vara bra, men jag måste säga att hon var snäppet bättre än jag trott. Hon hade inte startat på länge och var lite svårbedömd. Nu vann hon överlägset och var mer eller mindre okörd och hade tussarna kvar i öronen.
Hur har hon tagit loppet?
– Bra, allt känns som det ska även om hon bara har joggat i lugna farter. Hon får ett lite tuffare jobb i veckan och allt ser bra ut.
Vad tror du om segerchansen?
– Hade jag fått välja spår hade jag tagit 6. Erik Adielsson är väl topp tre i landet att pricka från start och jag ser gärna Zola Love i ledningen. Hon bör gå framåt en del med loppet i kroppen och jag måste vara optimist.

Inte hennes melodi
Du har även 5 Attention Please med i loppet, hennes status?
– Hon satt fast med krafter kvar i lördags och hade det löst sig så kanske hon hade varit tvåa bakom Heroine Darling. Attention Please var det inget drag i alls i de två starterna innan och vi valde att behandla henne inför starten senast. Det kändes som att hon var tillbaka igen och Kim var nöjd med henne. Nu blir det lite täta starten, men hon var inte trött i lördags och då får hon starta här och jag hoppas hon kan vara trea-fyra.
Hedershästen 13 Call Me Brodda startar i V75-7, hur sträcker sig dina förhoppningar?
– Hon står med tillägg och det är väl inte riktigt hennes melodi. Nu håller hon toppform och gick i mål med en del krafter kvar i lördags och formen är på topp. Det finns väldigt dåligt med lopp för henne i februari och då valde vi detta. Örjan är en mästare på att smyga med och det är just vad han måste göra härifrån för att hon ska kunna komma in i matchen. Jag tror det blir tufft att vinna, det brukar det vara på Åby från ett läge som detta.

Föregående artikelInför GS75: Drömmer om Jubileumspokalen
Nästa artikelInför Prix de France: Innerspår för Don Fanucci Zet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.