Inför V75: Redén om elitloppsvinnaren – ”Blev halvtrött i ett tufft jobb”

86

Inför V75: Redén om elitloppsvinnaren – ”Blev halvtrött i ett tufft jobb”

Daniel Redén startar två av stallets största stjärnor på Åby.
Elitloppsvinnaren Don Fanucci Zet och Stochampionatssegrarinnan Honey Mearas jagar båda nya segrar.
Solvalla-tränaren berättar att båda topphästarna fick gå ett tuffare jobb i måndags i sand- och lerbanan på Furuby gård.
– Honey Mearas kändes fin och Don Fanucci Zet blev faktiskt lite halvtrött, säger Redén.

Lördag eftermiddag smäller det på Åby som bjuder på en stjärnspäckad omgång av V75®. Utöver Europaderbyt är det är full SM-dag och det körs även EM för tre- och femåringar.
Daniel Redén selar ut några av stallets bästa hästar och han berättar utförligt på sin hemsida stallzet.se om hur veckans uppladdning har varit.
– 6 Honey Mearas (V75-1) var jättebra vid finalsegern senast. Hon fick ta det lite lugnt efteråt, men sedan har hon tränat på som vanligt och hon gick ett skarpare jobb idag (måndag) och kändes fin. Hon behöver få en genomkörare inför Breeders’ Crown och det finns inte så många lämpliga lopp att ta ut henne i, så hon får gå ut här. Hon möter äldre och mer rutinerade konkurrenter, men han är bra själv också och kommer inte göra bort sig. Barfota runt om, amerikansk sulky, norskt huvudlag – inga ändringar.

”Fick ett tufft jobb i sanden – blev lite halvtrött”
– 7 Don Fanucci Zet (V75-5)
 agerade lite sömnigt i Jubileumspokalen och 500 kvar trodde man knappt att han skulle få pengar, men han tog tag i grejorna igen och avslutade bra som tvåa. Nu har det gått lite längre mellan starterna igen och han är inte vässad för det här på det sättet som han var inför Elitloppet. Jag är lite sugen på att tävla med honom i Frankrike och det går inte att ha en hög träningsdos året om. Han fick gå ett tufft jobb i sanden idag (måndag) och han blev faktiskt lite halvtrött. Det brukar han inte bli, men regnet hade gjort banan tung så det blev ett tufft jobb och han behövde nog det för att kunna vara med och matcha lördagens motstånd. Jag tror att formen är likvärdig som i Jubileumspokalen. Barfota runt om, amerikansk sulky, helstängt huvudlag – inga ändringar.

”Kändes jäkligt fin i jobb idag”
– 5 Mister Hercules (V75-6)
 var förbättrad senast då vi återgick till vanlig vagn och knäkappor. Det var även bra för formen att han fick ett ordentlig lopp i kroppen. Han kändes jäkligt fin i ett jobb idag (måndag) och vi testade även rycktussar och det svarade han väldigt bra på. Som senast blir det barfota runt om, vanlig vagn och norskt huvudlag. Den enda ändringen vi gör att det blir rycktussar för första gången.
– 12 Born Unicorn (V75-7) har oftast fått bra startspår så vi borde inte gnälla på att vi fick spår tolv på lördag, men det är lite synd nu när han tar steget upp och gör debut mot eliten. Vi får hoppas på tempo för han är väldigt stark. Känslan är väl kanske ändå att han passar lite bättre över medeldistans. Han har varit ute i många långlopp i Frankrike och ledsnat lite på det. 2640 meter går bra, men när vi testade tre kilometer i Harper Hanovers lopp så hann han lacka ut lite. Den blir väl lite annorlunda upplägg den här gången jämfört med i de senaste starterna då han har körts offensivt och varit med i den främre träffen, men jag tror att han kan spurta bra också. Det kanske är så att han behöver växa in i klassen, men jag tror att han håller samma fina form som han haft hela sommaren och från ett bättre utgångsläge hade jag tyckt att han varit intressant. Barfota runt om, vanlig vagn, öppet huvudlag – inga ändringar.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.