Inför V75: Segerstaplare redo för årsdebut

62

Inför V75®: Segerstaplare redo för årsdebut

Han har vunnit sex av sju starter i Svenska Travligan.
På lördag är han tillbaka i V75® efter vinteruppehåll och trots årsdebut blir han stor favorit.
– Jag tycker att han är redo för start, säger hästens tränare, som är känd för att presentera formstarka hästar direkt efter uppehåll.

Seismic Wave (V75-2) kom till Sverige och Timo Nurmos våren 2019, efter att ha vunnit 5 av 14 lopp som treåring i USA och noterats för enormt snabba 1.08,5 över 1 609 meter med bilstart. Här har framgångarna fortsatt. Sju raka segrar blev det på svensk mark innan första förlusten kom i Jubileumspokalen förra året. Därefter blev det ytterligare två triumfer innan han galopperade i segerstriden i silverdivisionens final på Solvalla i november. Fem månader senare ska han nu inleda en ny säsong.
– Han har tränat på bra. Vi har styrketränat med lite intervaller och lite banjobb nu på sistone. Jag tycker att han är redo för start, säger Timo Nurmos.
Sexåringen har återkommit efter långa tävlingsuppehåll två gånger tidigare i Timo Nurmos regi. Båda gångerna har han vunnit. När han i fjol årsdebuterade i bronsdivisionen spurtade han till enkel seger från andra par utvändigt. Nu är det silverdivisionen som gäller och Björn Goop får förtroendet i sulkyn. Från spår fem bakom startbilen bär Seismic Wave ett gigantiskt favoritskap.
– Det är alltid bra hästar i sådana här klasser men jag hoppas att han visar form på en gång. Det känns som en bra chans, säger Timo Nurmos.

”Under riktigt kraftig utveckling”
Örebro står värd för lördagens tävlingar och Solvallatränaren har ytterligare ett hett segerbud till start inom V75. Chiru (V75-5) gav senast exempel på att Timo Nurmos hästar går bra direkt efter uppehåll, när han utklassade motståndet från ledningen på fina 1.13,8 över 2 640 meter.
– Det var en väldigt fin årsdebut. Han vann med krafter kvar och det var med fast bomull i öronen. Nu kör vi med urryckare, säger Timo Nurmos.
Som senast är det Jorma Kontio som ska sköta tömmarna och fyraåringen lottades till spår sju bakom startbilen. Precis som sin stallkamrat får han finna sig i att vara favoritspelad.
– Han borde ha gått framåt mycket med loppet i kroppen. Det är en häst som är under riktigt kraftig utveckling. Jag tror att båda mina hästar har segerchans.

Föregående artikelInför V86: ”Jag tycker att alla tre ska räknas”
Nästa artikelSuperstjärnan missar Elitloppet – ”Hästen är sjuk”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.