Inför V86: ”Jag tycker att alla tre ska räknas”

223

Inför V86: ”Jag tycker att alla tre ska räknas”

Frode Hamre har fått en flygande start på 2021.
Den norske topptränaren har en trio att hoppas på inom V86® – två hästar på Åby och en på Solvalla.
– Jag kan lova att det är tre hästar i toppform som startar och jag höjer en varningens finger för alla tre.

Frode Hamre har rivstartat året hemma i Norge och stallet toppar redan de flesta listor. Själv har han vunnit vartannat lopp han kört.
– Det har börjat väldigt bra för stallet. Vi har en väldigt hög segerprocent och jag är själv i mycket bra form som kusk och det underlättar givetvis när hästarna är så bra som de är för tillfället. Hemligheten är enkel. Det är hårt jobb som gäller och vintern har inte ställt till några problem.
– Vi har kunnat träna på som vi velat och inte behövt ställa in några pass och sedan har hästarna fått vara friska och fräsch vilket är ett måste om det ska bli resultat.
Stallet innehåller både gammalt och ungt och sedan finns ju en viss Equire D….
– Vi har en väldig bredd och det är väl det som jag är mest nöjd med. Unghästarna ser fina ut och sedan har vi hästar i alla klasser som verkligen duger också. Att ha en häst som Equire D. gör ju vardagen lite enklare dessutom.

Är som jag vill ha honom
Att inte prata om Equire D. är omöjligt. Den femårige glänsaren ska den här säsongen ta steget in i den absoluta eliten och Equire D. var först att få en inbjudan till Elitloppet, men först är det ett annat storlopp som gäller.
– Han ska starta 8 maj i Paralympiatravets final. Jag körde honom i fredags och hästen kändes jättefin och precis som jag vill ha honom. Det har inte varit några konstigheter med honom alls och det känns att han tagit ett kliv till och det lär behövas, det blåser hårt på toppen.
Det kommer att bli en del resande till Sverige, inte bara med Equire D.
– Det stämmer, vi har flera hästar som duger och det går lätt att resa och vi vill vara med där de stora pengarna delas ut om vi har chansen.
På onsdagen har stall Hamre hästar både på Solvalla och Åby och det är en formstark trio som kommer.
– Jag har inte så bra koll på vad hästarna möter, men alla tre är i mycket fin författning och tränar starkt.
– Sofies Case (V86-2) är ett jättefint sto som vunnit 12 lopp på 22 starter och det säger en del om henne. Hon har fyra raka segrar och har varit fin i alla starter och hon är väldigt allround. Hon tränar fortsatt väldigt bra och utvecklas hela tiden. Nu tycker jag att det är svårt att placera in henne i detta lopp. Det är tuffare emot än vad hon är van vid samtidigt är det en häst som vinner många lopp och jag hoppas att hon ska kunna dyka upp där framme.
– Pantani (V86-3) har startat två gånger i år och jag har varit mycket nöjd med honom. Han tränar fortsatt starkt och blir bättre och bättre. Han visade några gånger förra året att han står sig bra i Sverige och svarade för ett bra lopp i S:T Leger då Power slog världsrekord. Pantani är lite trög och ofokuserad ibland och är väldigt gynnad av att kusken får använda körspö och hålla honom på bettet.
– Admiral Knick (V86-7) är jag också väldigt nöjd med. Han har full form och tränar fint. Läget passar honom bra och han är lite över medelsnabb från start. Han var en av de bättre hästarna i den norska fyraårskullen förra året och jag hoppas och tror att han kan ta ett kliv till. Han har inlett säsongen lovande och jag tror på en bra insats av honom också och jag ändrar inget på mina hästar den här gången.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.