Inför V75: Solvallatränaren Björn Röcklinger har två chanser

129

Inför V75: Solvallatränaren Björn Röcklinger har två chanser

Solvallatränaren Björn Röcklinger har två chanser på V75® på Eskilstuna.
Han räknar med att segerstrida med den ena – och bjuder på en intressant utrustningsändring…

Solvallatränaren Björn Röcklinger brukar normalt starta ganska flitigt under vinterhalvåret, men har legat ganska lågt med stallets hästar under inledningen av 2021.
– Jag har haft ett virus som gått runt i stallet och därför startat sparsamt så här långt. Men nu är vi förhoppningsvis på gång då merparten av hästarna ser pigga ut igen, meddelar 45-åringen som håller till med sin verksamhet på Julmyra Gård där han har 33 hästar på träningslistan.
Två av dem plockar han ut till lördagens V75® på Eskilstuna. Noterbart är att båda lottats till innerspår och körs av friskusen Petter Lundberg.
Först ut från stall Röcklinger är 1 Bone Hard Flash (V75-3) som kommer från en övertygande triumf på Örebro.
– Han hamnade i tredjespår första 800 meterna innan det blev utvändigt ledaren. 500 kvar lämnade han konkurrenterna och vann på ett övertygande sätt med tussarna kvar så det fanns krafter kvar i mål. Han har aldrig startat i voltstart för mig, men jag tror han kan lägga iväg ganska hyggligt den första biten. Distansen är ett plus då han är stark.
Ändrar du något i utrustningen på honom?
– Ja, han har haft helstängt huvudlag tidigare, men den här gången sätter vi på honom ett norskt (skygglappar som går att dra ned) för att han ska bli lugnare.
Hur ser du på segerchansen?
– Med tanke på sin fina form, fina läge och att han är gynnad av den långa distansen bör han vara en av de som gör upp om segern.
Björns andra bidrag är åttaårige 1 Västerbo Highscore (V75-5) (bronsdivisionen) som fick innerspår bakom bilen över 2140 meter autostart.
– Han gör alltid sitt bästa och är jämn och säker i sina prestationer. Tyvärr blev han sjuk för någon vecka sedan och har stått över lite jobb. Nu är han frisk igen, men risken är att det kan fattas lite i honom till den här starten.
Hur ser du på innerspåret?
– Han är inte speciellt startsnabb, men lär få en invändig smygresa och det tror jag kan passa honom bra den här gången. Klaffar det under vägen kan han förhoppningsvis tjäna en fin slant och det blir samma utrustning som normalt, avslutar Björn Röcklinger.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: 15 rikstotosegrar i karriären
Nästa artikelV75 Tips + Nästagångare Eskilstuna

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.