Inför V75 (söndag/multijackpot): Starten enda orosmolnet för hemmahoppet

112

inför v75® (söndag:multijackpot) starten enda orosmolnet för hemmahoppet

Med två lopp i kroppen sitter toppformen där.
Twigs Got U. är ett stort hemmahopp när Romme på söndag arrangerar finalomgången i Spring Race.
– Han är på gång rejält och jag tycker att det är en riktigt bra häst för klassen, säger Joakim Elfving inför multijackpoten.

Påskhelgen betyder topptrav och Spring Race med V75® fyra dagar i rad. En multijackpot ger extra krydda till den avslutande omgången på Romme i Borlänge och hemmasonen Joakim Elfving ser fram emot tävlingarna. Efter en trög start på året har det börjat lossna och stallets hästar har vunnit tre av de senaste tio starterna.
– Vi är helt klart på gång igen, så det känns bra. Vi har inte gjort något annorlunda utan först och främst har vi haft två månader nu med rejäl träning och inga avbrott, säger Joakim Elfving i podden V75® – lördag hela veckan.

”Han är bra hästen”
Han startar två av stallets hästar inom ramen för V75 och i den inledande avdelningen står hoppet till Twigs Got U. Sexåringen kom till Joakim Elfving under fjolåret och vann tre av tre lopp innan det var dags för vinteruppehåll. I år har han hunnit starta två gången och i förra veckan avslutade han starkt som trea i Rättvik.
– Jag tycker att han är rejält uppåt nu. Han har behövt två lopp och jag tycker att han gick riktigt bra i Rättvik. Han är på gång rejält och jag tycker att det är en riktigt bra häst för klassen, säger Joakim Elfving.
Enda orosmolnet inför det stundande loppet är startmetoden.
– Han har startat en gång i volt för mig och då hoppade han direkt när han skulle iväg. Han vann loppet ändå men han kan vara lite osäker och vi ska justera lite jämfört med den gången. Vi ska framför allt lätta honom lite bak och det kan eventuellt bli så att jag ”stänger in honom” istället för att han går med öppet huvudlag, så att det blir lite mer fokus.
Att Joakim Elfving tror mycket på sin häst råder det inga tvivel om – bara han löser starten.
– Han är både snabb och stark men det är just det där att komma iväg i volten. Det får ju inte strula så att man tappar men kommer han iväg kommer han sitta någonstans i den främre träffen. Och det klart, att skulle man kunna få en riktigt bra start med det här huvudlaget så… Han är bra hästen och har väldigt fin inställning.

I sitt livs form
Redan i loppet efter är det stallkamraten Cigars Eagle Owls tur att äntra tävlingsovalen. Hon har varit igång och tävlat hela vintern och näst senast höll hon till andraplatsen från ledningen på V75, i ett lopp likvärdigt med det hon går ut i nu. Den här gången har hon dessutom ett intressant utgångsläge med spår sju, det yttre av springspåren.
– Hon har gått fantastiskt bra och utvecklats enormt. Jag tycker att hon har fått ett bra läge, hon kan öppna rätt så bra och hon har en kusk som känner henne (Ulf Ohlsson), så kan hon komma iväg bra därifrån och få ett vettigt lopp blir jag inte förvånad om hon är med långt framme igen. Hon har nog så bra form som hon kan ha – hon är i sitt livs form.

Föregående artikelV86 Åby/Solvalla 13 april 2022
Nästa artikelInför V75 (söndag/multijackpot): Emilia inleder med två spännande chanser

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.