Inför V75 (söndag): Redén och Kihlström kan ta storslam i Breeders Crown

79

Inför V75 (söndag): Redén och Kihlström kan ta storslam i Breeders Crown

Han vann fyra semifinaler i Breeders Crown som tränare.
Daniel Redén kan ta storslam även i finalerna – och vinna samtliga tillsammans med Örjan Kihlström som kusk.
Han tränar storfavoriterna i två av loppen och två hårt betrodda i de andra finalerna.
– Det känns verkligen på alla mina att det är bra tryck i kroppen fortfarande, säger Redén.

På söndag smäller det i Eskilstuna när finalerna i Breeders Crown ska avgöras. Det är säsongens sista stora lopp för de tre- och fyraåriga hästarna. När semifinalerna avgjordes på Solvalla var det stor dominans av Daniel Redén som tränare och Örjan Kihlström som kusk. Det är mycket som talar för att succéduon även kommer att ha stora framgångar i finalerna. Francesco Zet och Honey Mearas är storfavoriter för de treåriga hingstarna och valackerna, respektive de fyraåriga stona. Dessutom har Redén andra- och tredjehandsfavoriten Glamorous Rain samt Mister Hercules i de treåriga stonas, respektive finalen för fyraåriga hingstar och valacker. Daniel Redén går igenom sina hästar utförligt på sin hemsida och berättar följande inför de penningstinna finalerna där förstaprisen i varje lopp är 800 000 kronor.
– 4 Francesco Zet (V75-2) gjorde det jättebra i försöket. Han fick ett perfekt lopp och kunde sova med där bakom och sedan sätta in stöten. 11,9/2140a är en fantastisk tid för en treåring. Även Jörgens häst som var tvåa gjorde ett topplopp. Inför senast var Francesco lite stum i munnen och jag var inte helt nöjd med honom i träningen. Men nu i jobbet i måndags så kändes han mycket bra. Amerikansk sulky, helstängt med murphy och rycktussar igen. Den enda ändringen blir att vi plockar av bakskorna, precis som vid Kriteriefinalen.

”Känns otroligt fin – nu blir det barfota runt om”
– 2 Honey Mearas (V75-4) 
har varit otroligt fin hela tiden trots en stentuff säsong. Hon känns precis som vanligt inför det här så det finns ingenting att gnälla på. Hon gör alltid sitt jobb, resultaten talar för sig själva. Breeders’ Crown är nog det svåraste storloppet att ha hästarna i toppform till för oftast siktar man mot Derbyt eller Kriteriet/Oaks och det brukar vara svårt att behålla toppformen på slutet av säsongen, men det känns verkligen på alla mina att det är bra tryck i kroppen fortfarande. Vi körde med bakskor senast, men nu blir det barfota runt om igen. Amerikansk sulky och norskt huvudlag igen.

”Första barfota runt om”
– 2 Glamorous Rain (V75-6) 
gjorde ett väldigt bra lopp senast då vi återgick till skor och vanlig vagn. När vi testade amerikansk sulky Oaksfinalen så sprang hon och sov, nästan så att hon blev paralyserad. Örjan fick bättre kontakt med hästen med vanlig vagn senast och så blev hon även lite piggare med can’t see back. Det blir vanlig vagn och can’t see back igen. Ändringen till den här gången är att det blir barfota runt om för första gången. Det tror jag kommer göra henne mycket bättre. Hon känns precis som hon brukar i träningen och jag tror att hon kommer göra ett jäkligt bra lopp.
– 2 Mister Hercules (V75-7) gjorde ett av sina bättre lopp senast måste jag säga. Han var otroligt bra. Det känns som att han har hittat sig själv. Jag körde honom i ett jobb i måndags och det var riktigt bra tryck i honom även då. Jag tror att han kommer göra ett riktigt bra lopp. Barfota runt om, vanlig vagn, norskt huvudlag och rycktussar – inga ändringar. Rycktussarna har aldrig dragits i lopp än.
– 11 Epimetheus (V75-7) gick otroligt bra i skymundan senast. Jag såg att han var på topplistan sista 200 meterna den dagen. Nu kommer vi lätta honom från PG-skor fram till barfota. Vi testade honom barfota runt om i finalen av Sprintermästaren, men då tappade han bootsen och fungerade inte i travet. Vi kommer ha mindre boots nu. Han är gedigen och bra så han kan smyga med och tjäna bra pengar. Amerikansk sulky och norskt huvudlag igen.

Föregående artikelToppbetyg för Calgary Games
Nästa artikelInför V75 (söndag): ”Vinner fem gånger av tio i alla fall”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.