Inför V75® (söndag): Revanschsugen favorit i Elitloppet

1029

Inför V75® (söndag): Revanschsugen favorit i Elitloppet

Förra året galopperade han bort sig redan i försöket.
På söndag jagar han revansch.
Vivid Wise As är förhandsfavorit i Elitloppet för andra året i rad.
– Vi förväntar oss att han kommer vara i absolut toppform, säger Sinead Sernicoli, sambo med hästens tränare Alessandro Gocciadoro.

Vivid Wise As (V75-2) har haft bättre stunder i livet än när han i fjol startade i Elitloppet. Italienaren hade galopperat i genrepet och när startbilen släppte iväg hästarna i det första försöket fick han det inte alls att stämma. Kort efter start var hans elitloppsäventyr till ända.
– Han hade spår ett förra året också när han galopperade men då hade han ingen bra period i livet och det är inte rättvist att jämföra hur det var då med hur det är nu. Alessandro är nöjd med innerspåret, säger Sinead Sernicoli.

”Kunde inte vara mer nöjda”
I år kommer italienaren till Elitloppet under en bättre period i karriären. I mars vann han Criterium de Vitesse för andra året i följd och elitloppsbiljetten kom sedan han i sin senaste start spurtat hem Prix de l’Atlantique på lätta hovar. I båda loppen slog han årets vinnare av Paralympiatravet, det franska superstoet Delia du Pommereux, och han är favorit hos spelbolagen inför Elitloppet.
– Vivid Wise As vann Prix d’Atlantique på ett utmärkt sätt och vi kunde inte vara mer nöjda med hästen. Allt har flutit på perfekt och vi förväntar oss att han kommer vara i absolut toppform på söndag. Han kommer att tävla med amerikansk sulky, öppet huvudlag och troligen barfota runt om, säger Sinead Sernicoli.

”Loppet vi har väntat på”
Det framgångsrika stallet har ytterligare tre hästar till start inom V75 och samtliga tillhör segerkandidaterna. Andreas Lövdal får chansen bakom Amornero Roc (V75-4) i Ungdomseliten och med tre raka segrar bakom sig, varav de två senaste på Solvalla, blir femåringen stor favorit.
– Han har gjort två väldigt bra lopp i Sverige. Det här är en riktigt bra häst för klassen och vi har en riktigt bra kusk i sulkyn också. Hästen kommer tävla med skor, öppet huvudlag och amerikansk vagn.
Sedan är det Zaccaria Bars (V75-6) tur att äntra banan. Han fick ett besvärligt utgångsläge i Elitsprintern men visade senast att formen är på topp.
– Han gjorde ett väldigt bra lopp senast som tvåa i Copenhagen Cup. Han låg sist I fältet varvet från mål men gick riktigt starkt de sista 700 meterna. I Turin 4 april var han tvåa bakom Billie de Montfort och jag tror att han har ännu bättre form nu. Det var synd att han fick spår tio men det kanske kan bli högt tempo när det är gott om snabba hästar i första ledet. Han kommer att tävla barfota runt om, med öppet huvudlag och amerikansk sulky.
I den avslutande avdelningen i V75, det sista loppet innan finalen av Elitloppet, ska tio högklassiga fyraåringar göra upp i Fyraåringseliten. Även där har stall Gocciadoros representant ett svårt startspår, men rapporterna kring hästen går i dur.
– Bepi Bi (V75-7) gick bra efter galopp senast på Vermo. Han låg på och var allt för peppad efter sitt uppehåll. Alessandro trodde att hästen hade kunnat vinna trots galoppen om han inte hade blivit diskvalificerad.
– Vi var inne med honom på Solvalla I förra veckan och då gick han 1.12,5 över 1 600 meter bakom Vernissage Grif med tunga skor på hovarna. Vi var nöjda med honom och nu är det dags för loppet vi har väntat på. Självfallet ville vi ha ett bättre startspår men hästen är effektiv även när han får anfalla bakifrån. Han ska gå barfota fram, med öppet huvudlag och amerikansk sulky.

Föregående artikelInför V75 (söndag): Uppstickaren kan ge Nurmos första elitloppssegern
Nästa artikelInför V75: (söndag): Titelförsvararen 1,5 sekunder snabbare utan skor

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.