Inför V75: Spika eller inte spika?

211

sebbe_k

Olympiatravet drar igång med en ”klar vinnare”.
Åke Svanstedts Sebastian K. förlorar inte den första delfinalen på Jägersro.
Om det är landets tre största facktidningar överens.
Malmö lockar med topptrav på lördagen då bland annat den första delfinalen i Olympiatravet ska avgöras inför finalen på Åby 20 april.
Världsartisten Sebastian K. gick från Lutfi Kolgjini till Åke Svanstedt i juli ifjol och hann med att vinna Sundsvall Open Trot, Åby Stora Pris och U.E.T. Trotting Masters innan året var slut.
Den sjuårige valacken blir jättefavorit i Olympiatravet och ser även ut att bli V75-omgångens mest streckade häst. Detta trots att han inte gjort någon start sedan oktober.
Sebastian K. spikas utan prut i Travronden, V75 Guiden och Vi Tippa – landets tre största facktidningar.
I ombudsbutikernas egen tv-kanal ATG24 och på atgplay.se går sedan en tid en tävling mellan två av tidningarna. I programmet ”Ronden vs Vi Tippa” lyfts Åke Svanstedt och Sebastian K. fram som en storspik.
Kommentarer hämtade från Ronden vs Vi Tippa.
Peter Andersson, Vi Tippa:
– Sebastian K. borde vara en bra bit från toppformen. Om han hade mött någon ganska bra häst tror jag han hade fått en hel del problem här. Men nu är motståndet så pass klent att jag tycker att han är en bra spik. Detta trots att man generellt ska vara försiktig med hästar som inte har startat på länge.
Ola Lernå, Travronden:
– Sebastian K. är ju en häst med en bländande teknik, inte speciellt tung i kroppen. Han borde vara ganska bra direkt och motståndet är klent den här gången. Även med åttioprocentig form så vinner han det här.

Mikael Wikner

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.