Inför V75: Stoeliten istället för Elitloppet

179

wal

Roger Walmann valde Stoeliten och V75 istället för Elitloppet för Tamla Celeber.
Stjärnstoet ser ut att bli lördagens största favorit på V75 som bjuder på en jackpot med 60 miljoner kronor.
– Det är klart vi är optimister. När jag åker på trav med Tamla Celeber tror jag alltid på seger, säger Solvallatränaren.

Årgångsstjärnan och segermaskinen Tamla Celeber imponerade stort i comebacken senast när hon vann Lady Godivas lopp och 300 000 kronor på Åby.
Då överraskade det femåriga stoet med en ny egenskap när hon visade att hon även kan vara riktigt startsnabb.
– Jag såg lite tendenser i Frankrike i vintras att hon snabbat på sig lite. Jag var inte lika överraskad som övriga, men jag ville se det först, säger Roger Walmann.

”Har utvecklats i vinter”
Tränaren var mycket nöjd med segern på Åby, av flera orsaker.
– Ja, det var en comeback av bästa märke tycker jag. Inte bara det att hon gör ett bra lopp, hon fick ett bra lopp också och hon slapp att göra ett alldeles för tungt lopp. Det var jäkla lämpligt.
Har hon tagit loppet bra?
– Det kan jag lova att hon gjort.
– Det känns även som att hon utvecklats i vinter, det känns så. Resultaten i Frankrike var väl inget att skryta om men jag tycker att vi fick ut det vi ville av hästen, att hon skulle utveckla sig lite grann, säger Roger Walmann.

Tror på seger
I lördagens start har Tamla Celeber andraspår bakom startbilen och ser ut att bli hela omgångens största favorit på V75. De flesta tror säkert att hon tar spets igen.
– Jag förstår om alla tror att hon nu ska vara lika startsnabb varje gång. Men jag tror att hästen först och främst måste gå iväg på ett snabbt sätt själv. Jag tror inte det är så att Örjan kan köra på henne, för då kan hon galoppera, varnar Solvallatränaren.
Motståndet i V75-3 är tufft med bland andra fransyskan Nalda Nof som imponerade stort i ett ramlopp under Oslo GP-dagen i senaste starten.
– Jag har respekt för alla motståndare och det är inte givet att Tamla Celeber vinner. Men jag kan inte åka på trav med Tamla Celeber, och nu dessutom med ett utmärkt utgångsläge, utan att tror på seger, säger Roger Walmann.

Lars-Ove Pettersson & Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.