Inför V75: Untersteiner har det väl förspänt!

199

unterorebro

Den tredje upplagan av sommartravet tog slut på Rättvik i lördags men V75-tåget ångar vidare i oförtruten takt och nästa destination är Örebro. En som laddat lite extra är Halmstads Peter Untersteiner som tar med sig åtta hästar till helgens dubbeltrav varav fem av dessa startar på V75.
– Merparten av hästarna går bra och har så gjort större delen av året varför jag inte har något att klaga på, säger Peter Untersteiner.

Först ut i lördagens V75-kvintett är Sem Jafet (V75-2) som föregås av vissa derbyrykten.
– Vi hade kanske lite planer på det i början av säsongen men han har visat att han inte tillhör de bästa så något derby är inte aktuellt.
– Jag tycker ändå att det är en bra häst som är gynnad av den långa distansen och hans två lopp efter vila har båda varit med plus i kanten. Läget är lite chansartat men skulle det lösa sig är jag inte främmande för att vi är med en bit fram och han kommer liksom på slutet att tävla med skor runt om.

Därefter gäller Real Showman (V75-4) som senast hann fram till seger via en stark avslutning.
– Han gick jättebra under sprintermästarhelgen och därefter har vi siktat mot Örebro. Han känns oförändrat fin i jobb och givetvis blev jag extra glad när spårlottningen kom. Han är ingen blixt från start men ändå lite bättre än medium och jag både hoppas och tror på en bra position.
– Senast gick han barfota runt om för första gången men det gav ingen speciell effekt och när han nu inte har hovar så det räcker återgår vi till skor runt om. Däremot tänkte jag vässa upp honom med ett halvstängt huvudlag och jag ser optimistiskt på uppgiften.

I fyraåringsloppet för ston gäller dubbla starthästar där Peter själv sitter upp bakom Jumble Ås medan sonen Johan tar hand om Ella Håleryd.
– Det handlar om två fina fyraårsston som jag har fortsatta förhoppningar på!
– Ella Håleryd har gått bra varje gång och allt tyder på att hon gör ett bra lopp på nytt. Troligtvis blir det tuffare nu än tidigare men det ska ändå bli kul att testa henne i V75-sammanhang.
– Jumble Ås visade fin speed vid segern senast och får verkligen plus i kanten för den prestationen. Det är alltid lätt att få trafikproblem från tillägg men löser det sig det minsta räknar jag åter med segerchans.
När det gäller att skilja de båda sinsemellan får Untersteiner vissa problem.
– Från lika start hade Jumble Ås tveklöst varit den bästa chansen av mina två men med tanke på förutsättningarna är det hugget som stucket. Inga ändringar är planerade, Ella Håleryd går barfota fram medan Jumble Ås fortsatt tävlar barfota runt om.

Avslutningsvis startar Lord Photo från ett innerspår i den avslutande V75-avdelningen.
-Han kom dessvärre bort i en kollision under Hugo Åbergs-kvällen, vilket var synd då han håller absolut toppform för dagen. Han känns fortsatt riktigt fin i jobben efter det men läget med ett innerspår riskerar att bli en fälla då han knappast kan vara med från start. Med ett hårt tempo och lucka till slut kliver han dock förbi många över upploppet.

Bästa V75-chansen?
– Jag åker till Örebro med fina hästar som samtliga har visat färsk form, klaffar det och en vinner blir jag nöjd men inte mig emot om det skulle bli fler.

Utanför V75-spelet har du även Toralf Jubb till start, en femåring som galopperade i debuten för dig.
– Han värmde väldigt fint varpå vi tog av skorna till loppet, vilket inte funkade lika bra. Nu åker skorna på igen och han får ses som ett outsiderbud tills han visat vad han kan.

Under fredagkvällens V65-tävlingar gäller Sobel Goldie och Manhattan Broline:
– Sobel Goldie visar strålande form och har känts fortsatt fin i jobben efter senast och jag ser fortsatt fin utveckling i henne.
– Manhattan Broline har stått över lite efter sin senaste start men känns fräsch och fin. Nu blir det första gången bakom startbil, vilket vi ska vässa lite extra i det finslipande jobbet. Men då hon är snabb i volt misstänker jag att hon även ska kunna öppna bra bakom bil och läget är passande. Även hon ska ses med vissa segermöjligheter.
Avslutningsvis konstaterar Peter Untersteiner att man har 36 mil till Örebro varför det inte är aktuellt med någon övernattning.

Anders Nilsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet