Lähdekorpi tillbaka

210

leather

I våras slutade han som travtränare.
Nu kör han igång igen.
– Men det är inte alls så att jag ska satsa för fullt igen. Det är mest av praktiska skäl det blir så här, säger Kari Lähdekorpi, under många år en av Sveriges mest framgångsrika tränare.

55-årige Kari Lähdekorpi var trött på livet som stortränare när han i slutet av maj i år lämnade över till sin yngre kollega i Halmstad, Stefan Persson.
Flytten gick till Tammerfors i södra Finland där han efter en sommar golf och fiske nu kommit på andra tankar.
– Många av de hästar jag lämnat ifrån mig ansvaret över är mina egna och jag märkte ganska snart att det var jättesvårt att lämna hästar i träning när man varit travtränare själv. Det är inte lätt alltså att stå vid sidan och tänka att varför gör man inte si eller så. Varför får inte min häst starta där eller där? säger Kari Lähdekorpi.
28 hästar, de flesta helägda av Lähdekorpi själv, kommer att stå skrivna på finländarens träningslista från och med måndag.

”Kommer inte att vara på plats”

Verksam som professionell tränare i Halmstad igen efter drygt två månaders bortavaro. Skillnaden är att han nu nästan enbart kommer att managera hästar som ägs helt- eller delvis av honom själv.
– Licensen har jag haft kvar hela tiden. Men det är ingen som vill lämna häst till mig nu som inte ens kommer att vara på plats i Halmstad så mycket. Nu har jag bara mina egna hästar att bestämma över. Om det går dåligt kan jag inte skylla på någon annan.
Kari Lähdekorpi planerar att bo kvar i Tammerfors och kommer enligt honom själv enbart att vistas i Halmstad ungefär en vecka i månaden.
– Min gamla personal ska sköta det mesta av arbetet precis som de gjort på slutet. Själv kommer jag att testa lite nya idéer på en del hästar och så där.

Störste ägaren hos Persson
Under sommaren har Stefan Persson hyrt boxar och tränat hästar på Kari Lähdekorpis gård utanför Halmstad.
– Stefan trivs bra och kommer att fortsätta ha det så. Men det är inte frågan om något samarbete. Han är ung, medan jag är en gammal avdankad tränare med några egna hästar. Vi är helt överens om framtiden. Alla är nöjda. Exempelvis behåller Stefan min största hästägare Stall Label i Halmstad. Alf Sandberg, som jag ett tag hade 80 hästar ihop med, vill satsa på Stefan i framtiden.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet