Inför V86 18 september 2013: Takter kör åt Persson

214

Fredrik Persson har haft ett lopp i sikte hela året.
När det är dags för kvalet till Svenskt Travkriterium med jättetalangen Boys Going In avsätter han sig själv som kusk.
– Jag har inte det rätta självförtroendet i vagnen för dagen – så då får någon annan prova, säger Kalmartränaren som låter Johnny Takter köra på onsdag.

fredrik_takter
När Solvalla bjuder in till sin stora uttagningskväll på onsdag i samband med V86 har Kalmartränaren hästar i kvalen till både Svenskt Travkriterium och Svenskt Trav-Oaks. Totalt körs 15 lopp då även kvalificeringarna till Europaderbyt (Grand Prix de I’UET) avgörs inom ramen för V86.
Fredrik Perssons stall kommer att bli mest uppmärksammat för starten i V86-8 där Boys Going In blir hårt betrodd. Det blev ett femtespår bakom bilen och tongångarna går i dur inför kriteriekvalet.
– Han fick ett bra spår och värste konkurrenten (Djali Boko) utvändigt om sig. Så det ser bra ut. Han är allround men mera snabb än jättestark och är bäst med ett lopp på väntan. Vi får se hur upplägget blir.
Solvalla kör sex kval till vardera Svenskt Travkriterium och stonas Svenskt Trav-Oaks på onsdagskvällen. För att ta en plats i finalerna söndagen 29 september är det segrar eller andraplatser som gäller för hästarna.

Boyen fin igen
Boys Going In har visat sig vara blixtrande speedig och har vunnit sina lopp både bakifrån och från ledningen. En riktig glänsare som Fredrik Persson kallat den mest talangfulla häst han tränat.
Det blev fyra raka segrar från debuten som tvååring innan plumpen kom i ett kval till E3 i mitten av juni i Gävle där Kalmarhästen blev favoritspelad i loppet som vanns av Rolling Stones.
Stefan Hultmans Rolling Stones är förstaseedad i kullen inför kriteriekvalen. Boys Going In är femteseedad.
– Det har varit lite grus i maskineriet på slutet men den dagen han får sitt fina lopp och är fullt frisk tillhör han kulltoppen. Det har varit lite smågrejer som höga muskelvärden som stört honom men nu känns han jättebra. Det blev ett omöjligt lopp senast men han har känts fin efteråt så jag tror inte att han har tagit någon skada av det loppet (överfallen i spets på Åby, reds anm).
Boys Going In har alltid tävlat med skor. Hur blir det på onsdag?
– Vi väntar med barfotakörning till nästa år. Utrustningen är inte bestämd men det lutar åt att det blir öppet huvudlag den här gången eftersom han fungerar så fint med det hemma.
Du avsätter dig själv som kusk på onsdag då Johnny Takter kör dina hästar på V86. Varför?
– Jag har inte det rätta självförtroendet i vagnen för dagen. Det har handlat om strul med skador på en del hästar och att jag kommit fel i loppen helt enkelt. När jag inte är riktigt på hugget i loppen låter jag någon annan prova i stället.
V86-6 är ett uttagningslopp till stonas Oaks. Det Är K.H.K.Boko…ja, så heter ”hockeyhästen” som är en andelshäst i Karlskrona Hockey Klubb. Chansen?
– Spåret blev inte bra men får hon rätt lopp och ryggresa så ska hon vara med där framme. Hon är väldigt talangfull och har lätt för sig. Och snabb är hon ju. Jag tror Takter backar ner lite. Hon är så pass snabb och tar nog många på speed. Skor på men ett norskt huvudlag till den här starten.
Vad säger du om Olimin som jagar en plats i kriteriet i V86-2?
– Han är ganska startsnabb och är jämn. Olimin har höjt sig för varje start och har utvecklats på rätt sätt. En jätterysare kan det vara. Chansmässigt är det ganska jämnt mellan ”KK” och han. Boys Going In har så klart bäst chans.
Så Fredrik Persson går att finna vid bankanten under loppen på onsdag?
– Jajamen. Vi är laddade och kommer upp med tre bra hästar.

Fotnot: Eftersom hela15 lopp står på programmet kör Solvalla kör igång redan 17.20 med en V65-omgång innan V86-spelet tar vid klockan19.30.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 Åby 21 sept 2013: Nahar har toppform
Nästa artikelOscarssons flyttar hem!