Inför V86: Årsdebut från ett perfekt läge

85

Årsdebut från ett perfekt läge

Han vinner i var femte start och gör en spännande årsdebut från ett perfekt läge.
Trots att Maximus M.M. är väl förberedd ligger tränaren Morten Waage lite lågt.
– Jag vill gärna ha ett invändigt lopp och tror det blir svårt att vinna, säger han.

Det är jackpot i onsdagens V86-omgång som delas mellan Bergsåker och Solvalla. En ensam vinnare med åtta rätt kan ta hem 14 miljoner kronor enligt ATG:s beräkningar.
Favorit i den avslutande avdelningen är Victory Topline. Han gör en intressant årsdebut efter fina träningsrundor och startkatapulten torde bli svårslagen. Speciellt som att ett av de på förhand främsta motbuden, Maximus M.M., inte kommer att ”bråka” om täten i inledningen.
– Maximus M.M. (V86-8) är mycket tränad och har varit frisk och fin hela vintern. Han är väl förberedd och har gått ett rundbanejobb efter 1.21 full distans. Det är ett bra jobb här hemma på Sandemar, säger Morten Waage.

”Säger inte att han inte kan vinna”
Men trots ett perfekt läge med spår två bakom bilen väljer tränaren att ligga lågt med Maximus M.M. i comebacken.
– Jag vill gärna ha ett invändigt lopp så här i årsdebuten. Han är snabb ut men möter ett par bra hästar och man ska komma ihåg att han är uppe i en helt annan klass nu. Han kommer säkert att göra ett bra lopp men det blir nog svårt att vinna. Jag ser gärna att han sitter i rygg och går lite till slut, säger Morten.
Men tillägger snabbt:
– Jag säger inte att han inte kan vinna för det här är en bra häst och skulle han få ledningen och få köra 1.14 första varvet så vet man ju aldrig. Men känslan är så på förhand i alla fall och jag hoppas att Anders Eriksson ger honom ett snällt lopp.

”Hoppas att han kan duga på lördagarna”
Maximus M.M. har vunnit sex lopp på 28 starter och har varit bland de tre främsta i 14 av dem. Han har sprungit in 450 700 kronor och tränare Waage kommer att fortsätta matcha hästen i V75 framöver, precis som han gjorde i fjol.
– Jag hoppas att han kan duga på lördagarna, det är det som är målet. Vi kör barfota fram och med jänkarvagn som vanligt, och med helstängt huvudlag. Det är ju en väldigt snabb häst som är allround och inte ödslar så mycket krafter i loppen. Sedan ska han ta ett steg till i år men det hoppas och tror jag att han kan göra.

Hur är läget annars med dina V75-hästar Track Angle och Wreckless M.M.?
– Track Angle 
har haft lite problem med sina blodvärden och pausat men är på gång nu igen. Däremot har Wreckless M.M. fått en varning på ett gaffelband som vi har varit och lyst i dag (tisdag) hos veterinären. Så han får bara vila och ta det lugnt i tre månader innan vi får kolla upp honom igen. Han kommer inte att vara aktuell för start förrän till hösten, säger Morten Waage.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDopingskandal skakar hästsporten i USA
Nästa artikelAnalys V86-7 Dagens Dubbel 1

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.