Inför V86: Både kör och skriver

230

Hallå där…
…travtipstern Patrik Fernlund, 25, som tog sin fjärde seger i karriären som kusk i Örebro på måndagen tillsammans med Fred Cobra.

image-7
– Det var det största ögonblicket i min korta travkarriär. Jäkligt kul. Jag är frilansare och både kör häst och skriver om häst och har det bästa liv man kan ha.
Hur kom det sig att du som skrivbordsmänniska tog amatörlicens i fjol?
– Det var travtränaren Jörgen Westholm som tyckte att jag skulle komma ut till hans gård och köra häst en gång. Det var fantastiskt kul och det blev flera gånger. Jag träffade min flickvän Jasmine där och det ena ledde till det andra. Nu jobbar jag hos Westholm två dagar i veckan och förutom hemsidan och lite kundkontakter, kör jag snabbjobb med tre-fyra hästar varje måndag och fredag.
Du och Fred Cobra har varit först över mål tre gånger i år. Vad är storyn bakom?
– Jasmine hade den som passhäst hos Jörgen och nu har vi fått chansen att leasa hästen av ägaren. Han är inte helt enkel och har lätt för att galoppera men har han skött sig mycket bra på slutet. Det är inte världens största lopp vi håller till i men tre segrar har det blivit och det är vi väldigt nöjda med. Jasmine är den som gör hela jobbet med hästen och det är helt och hållet hennes förtjänst att han funkar så bra.
Du skriver artiklar och tippar trav och hjälper bland annat Solvalla med tipsen. Har du något ”tidigt drag” till onsdagens V86-omgång?
– Jag håller på med en tjänst på twitter för Solvalla (”V86-Experten”) och hoppas att jag hittat en riktigt bra vinnare redan i V86:ans första avdelning. Jag tror att 2 Howthehaloareyou till och med kan vara en bra spik att inleda omgången med. Hästen är fruktansvärt startsnabb och har bra chans att rinna undan i det här loppet som går över extremt korta 1 140 meter. Jag och min pappa har häst till start också så det blir en spännande onsdag. 6 Navigator Sib (V86-4) kan vara långt framme om han får ett bra lopp och hanterar de 4 000 meterna rätt. Ett roligt skrällstreck i alla fall.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet