Spelbolag i USA stängs av

217

ATG:s nya regler om maxgräns på olika streckspel hörsammades inte av alla utländska spelbolag.
ATG stänger nu av två amerikanska bolag som släppt igenom för stora spel från enskilda kunder.

image-6
I fredags införde ATG nya maxgränser för antal inlämnade system på spelformerna V75, V86, V65, V64, V5 och V4.
Maxgränserna varierar beroende på spelform mellan maximalt 500 och 5 000 system. Ramar enskilda spelare måste hålla sig inom.
– I stort sett samtliga av våra kunder är inte ens i närheten av dessa gränser när de spelar själva eller tillsammans med sina kompisar. De nya maxgränserna syftar till att få stopp på det spelbeteende där spelare lämnar in många system, men ändå hållit sig inom ramarna för regelverket. Detta spelbeteende ger för stora fördelar mot våra vanliga kunder över tid, sa ATG:s vd Hasse Skarplöth vid en presskonferens på fredagen.
Den nya hårdare linjen hörsammades inte av alla. Vid fyra tillfällen sedan fredagen har två amerikanska spelbolag överträtt gällande maxgräns för antal inlämnade system. Spel som gjorts på streckspelen V4 och V5.
Bolagen i USA det hela handlar om är European Wagering Services (EWS) och Las Vegas Dissemination Company (LVDC).
– Båda bolagen stängs tills vidare av från allt spel på ATGs produkter, säger Hasse Skarplöth, vd ATG.

Hade varnats
ATG skriver i ett pressmeddelande: ”I de fall där internationella kunder spelar på ATG:s produkter ligger ansvaret hos respektive spelbolag att säkerställa att regelverket följs. Vid upptäckt av brott mot ATG:s regler, gällande maxgränser och/eller robotspel, från internationell partner gäller följande:
1. Vid första tillfället varnas partnern
2. Vid upprepad förseelse hålls vinsten inne och partnern riskerar att stängas av från spel på ATG:s produkter.

– Våra internationella partners fick information förra måndagen och har accepterat gränserna. Både EWS och LVDC var tidigare varnade för så kallat robotspel och stängs därför nu tills vidare av från allt spel på ATG:s produkter. Vi har agerat enligt vårt regelverk. Nu kommer vi att utreda vilka konsekvenser detta får för vårt samarbete med dessa bolag, säger Hasse Skarplöth.

Endast ett spel gav vinst
Fyra överträdelser har noterats, på streckspelen V4 och V5, Endast ett av spelen gav vinst.
Det var vid V4-tävlingarna i Boden måndagen 14 oktober som ett spel från ett av bolagen i USA gav en sammanlagd vinst på 14 922 kronor.
Enligt reglerna kommer den vinsten inte att betalas ut till USA utan i stället läggas som en extra pott på V4-tävlingar på Bergsåker måndagen 21 oktober.

Kanal 75

Föregående artikelInför V86: Både kör och skriver
Nästa artikelR.I.P. – Atom Vinter och Bork Rigel

Comments are closed.