Inför V86: Båth gillar det usla läget

211

image-3

Ett uselt läge drar ner förväntningarna.
Sundsvallstränaren Svante Båth gillar det.
I ett större fyraåringslopp ingående i V86 på Solvalla på onsdagen gör en av kullens bästa hästar Quid Pro Quo årsdebut.
– Jag vill ha ett tuffare lopp inför kommande uppgifter och hoppas på seger. Samtidigt gör inte dåliga spår i årsdebuter något, det drar bara ner andras förväntningar.
Det är vår och den framgångsrike unghästtränaren har börjat lufta sina bästa.
I fjol vann Svante Båth Stochampionatet med Drillbit Ås, ett sto som inlett året med två tredjeplatser.
Quid Pro Quo rundade av fjolåret med seger i klassikern Orsi Mangelli i Italien i november och luftas alltså för första gången i år på onsdagen.
Eller luftas och luftas. Hästen har tränat på utan avbrott i vinter.
– Han känns bara fin. Inför årsdebuten har han två riktiga rundbanejobb innanför västen och har gått 1.15,5 i 1 600 meter som snabbast. Men så klart behöver han ett lopp i kroppen inför den förhoppningsvis långa säsong som ligger framför oss. Så i min värld är det ingen jättegrej att han fick spår elva nu. Jag vill jättegärna vinna förstås. Men man behöver inte vara någon raketforskare för att fatta att det här inte är det viktigaste loppet i år, säger Svante Båth.

Stjärnfyllt lopp
Quid Pro Quo startar i det andra försöket i Solvallaserien för fyraåringar (V86-8). Ett mycket fint lopp som mönstrar flera hästar med meriter från fjolårets större uppgifter.
Kulltoppar som Chapeau, Nato Dream, System Performance, Pojke Kronos och USA-importen Delicious U.S. är med i loppet som rundar av V86.
Svante Båth har kvalen till Kungapokalen på Åby 2 maj som första stora mål för säsongen med sin stjärna. Onsdagsloppet är tänkt som en urblåsare.
– Om allt fungerar går vi ut i kvalet direkt efter det här loppet. Det är ett väldigt fint lopp på onsdag. Ett roligt lopp för publiken inte minst. Men som spelare måste man också kunna tänka på vad framtidsplanerna är med hästen. Därmed inte sagt att det ska bli något jätteprepareringslopp. Vi vill jättegärna vinna och vill testa honom rejälare här.
Quid Pro Quo kanske inte blir streckfavorit med det här läget?
– Nej, och det skulle i så fall vara bra. Det blir ofta så att om några gör en häst till favorit så förväntas det att det ska det laddas och köras i alla lägen.
Vad tror du det blir för position när fältet formerat sig. Fjärde utvändigt?
– Tyvärr lär det bli något sådant. Sedan får han börja röra på sig när det är lämpligt, beroende på tempo. Det som skulle öka våra chanser är om det blir ett väldigt högt tempo där framme. Han går med skor. Hittills har han alltid tävlat med helstängt huvudlag men det lutar åt att det blir ett halvstängt den här gången.
Vad säger du om chansen med stallets 8 Bearhawaii i V86-3?
– Den hästen väntar vi på än. Han tränar mycket bättre än han tävlar. Löper han upp till det han visar i jobben ska han med på kupongen, men det ser svårt ut med tanke på det han gjort i loppen.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel"En riktig tanks till Olympiatravet"
Nästa artikelFem tippar V75 – Färjestad 13 april

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.