Inför V86: En stark kvintett och stallform

118

Inför V86®: En stark kvintett och stallform

Fem hästar till start – fyra på Åby och en på Solvalla.
Och stallform som pekar uppåt.
– Det känns som vi kommer att gå en stark höst-vinter till mötes. Det är något spelarna bör ta i beaktning, hälsar Peter Untersteiner inför onsdagens V86®.

Peter Untersteiner är en av Sveriges största tränare och han basar för dagens över 171 hästar. Hittills i år har det blivit 149 segrar på 874 starter och stallets hästar kommer denna vecka passera 15 miljoner kronor intjänat. Det placerar Halmstadtränaren på tredje plats i listan för segerrikaste travtränare 2020 och på femte plats i listan för vinstrikaste tränare.
Peter Untersteiner hade en liten svacka i stallet under sommaren, men på sistone har besöken i vinnarcirkeln blivit allt vanligare för ”röd kusk”.
– Stallet är på gång igen och det känns som vi kommer att gå en stark höst-vinter till mötes. Det är något spelarna bör ta i beaktning.
På onsdag delas V86® mellan Åby och Solvalla och ”PU” har starthästar på båda banorna.
Peter går igenom sina fem starthästar inom V86-omgången på och lämnar följande stallrapport:
– 3 Miriam Håleryd (V86-1) är riktigt bra i ordning och kommer från en övertygande seger på Axevalla där hon först hamnade i tredjespår och sedan utvändigt ledaren, men ändå vann lätt. Hon var riktigt bra och Johan som kör är dessutom i storform och det känns som stallets bästa chans i omgången. Inga ändringar.
– 6 Gaagaa Rivner (V86-1) kör jag själv. Hon känns helt okej och gör stabila insatser, men är snäppet sämre än Miriam för dagen. Inga ändringar.
– 7 Adde S.H. (V86-2) startar på Solvalla, han hade inget passande lopp i södra Sverige så därför får skötaren ta bussen och sticka upp till Stockholm. Det gäller att starta där tillfällen dyker upp. Adde S.H. har varit bra under hela sommaren i V75, men fick tyvärr aldrig sätta pricken över i:et. Senast var han tvåa från ledningen i Smålandsmästaren på Vaggeryd, men borde vunnit för att få helt godkänt. Han verkar hålla sin fina form av träningen att döma, men fick tyvärr ett tråkigt läge bakom bilen. Jag satte upp en önskelista på kuskar och blev glad att Ulf Ohlsson kunde köra. Han tillhör den absoluta toppen och gör sällan något misstag. Adde kommer att gå barfota runt om och med amerikansk vagn som vanligt. En outsider.
– 3 Lucifer Sam (V86-3) känns faktiskt riktigt fin för dagen. Galoppen senast var inte hans fel, utan han kom helt enkelt i kläm. Han är medelsnabb ut bakom bilen, men får han ett vettigt lopp kanske han kan dyka upp i striden. Jag har dock dålig koll på vad han möter. Inga ändringar.
– 10 Global Venture (V86-5) hade problem med blodvärdena under sommaren och kunde inte göra sig själv rättvisa. Har nu fått ett lopp i kroppen och det bör ha fört fram honom en hel del på formstegen. Bakspår över kort distans är alltid chansartat, men det känns som han är lite på gång. Barfota fram och amerikansk vagn, summerar Peter Untersteiner, en kusk att bevaka framöver då stallformen verkar vara ordentligt på gång.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86: Bergh genrepar med Power inför Europaderbyt
Nästa artikelTIPSAREN Avd 1-4 inför V86 Åby/Solvalla

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.