Inför V86®: Fem chanser till final för Båth

68

Inför V86®: Fem chanser till final för Båth

Bythebook, Global Welcome, Coin Perdiu, Even Who och Luxury Ås.
Svante Båth har fem segrar i Svensk Uppfödningslöpning – i kväll kvalar han en kvintett i hopp om nya framgångar i det klassiska loppet.

Svante Båth är framgångsrik i Svensk Uppfödningslöpning och har totalt fem segrar under 2000-talet, varav tre segrar de senaste fyra åren.
Han är nöjd även med årets kull tvååringar.
– Jag har väl bortskämd och haft rätt så bra hästar varje kull och jag tycker att i år är det inget undantag heller. Jag tycker att jag har en rätt så fin kull.
Totalt selar Solvallatränaren ut fem hästar i de två uttagningsloppen som båda körs inom V86® på Jägersro.
Mest meriterad av Svante Båths hästar är Mellby Jinx som kommer från triumf i Breeders Course där han tjänade 600 000 kronor. På förhand ser han ut att bli stor favorit i kväll.
– Han var väldigt bra senast och är han så pass bra hoppas jag det räcker en bit, men alla de här tvååringarna tar normalt rätt rejäla steg framåt för varje lopp, de tar större steg mellan starterna när de är två år än när de är äldre, påpekar Svante Båth för Kanal 75.

”Jag har två topphästar i loppet”
Vi stallets hemsida kommenterar Svante Båth chanserna.
– 2 Match´Em (V86-3) har gjort allt rätt så här långt och har verkligen inlett lovande. Den här gången möter han dock betydligt tuffare motstånd och det blir lite av ett elddop för honom. Jag begär inte att han redan nu ska slå de här men blir samtidigt inte förvånad om han ger dem en ordentlig match. Det ska i alla fall vara en bra platschans. Inga ändringar.
– 3 Cool Kronos (V86-3) var jag helnöjd med senast även om han inte kunde stå emot vinnaren till slut. Allt verkar bra även efteråt och han har dessutom blivit bättre för varje start. Uppgiften här är tuff men jag tycker ändå inte att han ska räknas bort. Det viktigaste är att han tar sig vidare till final men skulle det stämma på vägen då har han stora möjligheter att vara bland de tre. Inga ändringar.
– 4 Opal Sjöhammar (V86-3) hamnade på vingel senast och kom aldrig riktigt in i loppet. Han kändes lika fin som vid segern och jag tycker att han utvecklas konstant. Nu möter vi betydligt tuffare motstånd här och jag tycker inte att min känns som ett hett segerbud den här gången. Vi ger honom ett snällt lopp och jag både tror och hoppas på en finalplats. Inga ändringar.
– 8 Mellby Jinx (V86-5) skötte sig senast och visade då hur kapabel han är. Trots ett tufft lopp kunde han avgöra utan problem och det var en riktigt stark insats. Jag tycker inte att han är speciellt osäker i grunden och galopperna i de inledande starterna har mest berott på tillfälligheter. Läget här är naturligtvis tråkigt men jag tror ändå att han har stora möjligheter att sluta långt framme. Inga ändringar.
– 9 Chipper Kronos (V86-5) har varit jättefin så här långt och senast sköt han till vasst när luckan väl kom. Han hade låg puls efteråt och hade säkert utmanat på allvar med lucka i tid. Jag tycker att jag har två topphästar i loppet och jag har svårt att säga vem som är starkast för dagen. Positionerna kommer att avgöra mycket och givetvis så måste även den här vara ett tidigt bud. Inga ändringar.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV86 avdelning 4-6 från Spelguiden AB/Tipsaren
Nästa artikelInför V75®: Galactica sprallar vidare mot nya succéer

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.