Inför V86: ”Garrido är min bästa chans”

26

Inför V86®: ”Garrido är min bästa chans”

Sverige möter Polen i EM och många lär följa fotbollsfesten.
Onsdagen bjuder även på V86® från norska storbanan Bjerke.
Per Oleg Midfjeldt kör fyra hästar och han är optimist.
– Det ser spännande ut på förhand och måste jag nämna någon före den andre blir det Garrido.

Per Oleg Midtfjeld driver en mindre rörelse och det har han alltid gjort. Även när han hade sin storstjärna Steinlager så tränade han runt 25 hästar och är nöjd med det antalet.
– Jag tycker att det är lagom att ligga på 20-25 hästar, jag vill inte ha fler. Det är stor skillnad på att vara tränare i Sverige och Norge. Här har vi bara ett par stycken som har storstall, de flesta ligger med samma antal som jag. Det är väldigt slitsamt att har runt 100 hästar eller fler och mycket resor. Jag vill göra lite annat än bara åka runt på trav.
Per Oleg förknippas för alltid med stjärnan Steinlager som vann många storlopp, bland annat Elitloppet 2005 och rankades som en av de bästa hästarna i Europa. Steinlager sprang in drygt 14 miljoner kronor.
– Det var en härlig tid och vara med i den yppersta eliten är få förunnat. Att ha en häst som kan tävla i de större loppen är utan tvekan värt allt jobb. Nu har jag Ferrari B.R. som är en av de bästa hästarna i Norge och jag hoppas att han kan fortsätta att vara det ett tag till.

”Vi maxar!
På onsdagen tar Bjerke över V86 och Momarkentränaren kör fyra hästar och låter uppåt gällande alla fyra.
– 1 Ileanna Bonanza (V86-1) är jag nöjd med för dagen. Hon vann på ett bra sätt senast och visade att formen är intakt. Den här gången är det andra förutsättningar. Hon är snabb från start, men det är det flera som är och några av dem har spår invändigt så jag har svårt att tro på någon ledning. Hon är inte beroende av spets på något sätt och får vi bara en vettig position ska vi nog kunna vara med där framme. Nu är det autostart och då hänger jag på den amerikanska vagnen och sedan ett helstängt huvudlag och barfota, vi maxar.
– 3 Rittmester Hill (V86-2) är en fin häst och det är bara att se på vad han har presterat hittills. Han hade inte startat på några månader innan den senaste starten och han kommer att gå framåt en del med den genomköraren i benen. Han är inte så startsnabb och kan vara lite vansklig från början och jag vill inte börja pressa honom ännu. Han är rejäl och kan göra lite själv i loppen och han ska räknas i ett öppet lopp.
– 2 Garrido (V86-6) är bra i ordning och det är en ung häst som utvecklas hela tiden. Senast fick han trava utan rygg och han höll farten fint och kämpade hela vägen. Garrido är medelsnabb från start och jag behöver inte stressa från det här läget då vi är i andraspår. Han möter bra hästar samtidigt är han bra själv och ska ses med segerchans och detta är min bästa chans i omgången.
– 3 My Cool Mama (V86-7) har jag inte kört och vet inte så mycket om henne. Nu har jag sett henne tävla på slutet och hästen har form. Det är några bra emot och Force de Flandre som Vidar Hop kör har jag väldigt stor respekt för och hon vinner nog om det inte händer något och kan vara en bra spik i omgången. My Cool Mama är ett platsbud i första hand.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86: Sövik till Oslo med bra hästar i lasten
Nästa artikelInför V75: Kör V75 på sin 18-årsdag: ”Klart man har längtat”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.