Inför V86: Sövik till Oslo med bra hästar i lasten

21

Inför V86®: Sövik till Oslo med bra hästar i lasten

Franskfödda Force de Flandre jagar femte raka segern och blir en av omgångens största favoriter.
Jarlsbergstränaren Lars Magne Sövik tror dock ännu mer på stallets andra häst på V86® – Star Act.
– Han är lite av ett förvandlingsnummer.

På onsdagskvällen arrangerar norska nationalbanan Bjerke en hel tävlingsdag med spelet V86®.
Samtliga åtta lopp – med start klockan 19.20  – körs i Oslo med Lars Magne Sövik som en av huvudfigurerna.
Jarsbergstränaren har två intressanta hästar till start.
På förhand tilldrar sig 5 Force de Flandre (V86-7) det största intresset. Fransyskan kom till Norge som nybliven sexåring nästan utan meriter och blir nu en av V86-omgången största favoriter.
Force de Flandre köptes från Frankrike vid årsskiftet och hade inte hunnit göra så många starter.
– Jag visste inte så mycket om henne förutom att hon var lugnt tagen Jag tittade på videofilmer från hennes lopp och gillade hästen och hur hon rörde sig. Hon var inte skadad när hon kom till mig, men hon var heller inte så mycket körd, så jag gav henne en träningsperiod på några månader innan hon var redo för start, säger Lars Magne Sövik.

Överraskande utveckling
I sin första start i Norge galopperade hon tidigt och tog sig sedan i mål som sexa. En skaplig insats. Men den skvallrade inte direkt om utvecklingen som kom att följa.
– Jag kände tidigt att hon var lite över genomsnittet, men jag är ändå lite överraskad över hennes utveckling, säger tränaren.
Force de Flandre startar i V86-7 på Bjerke och blir med sin vackra resultatrad en av omgångens mest betrodda hästar i loppet för ston. Efter det första galoppmissödet har hon nämligen radat upp fyra segrar.
– Hon har tredubblat sina intjänade pengar på bara någon månad så hon möter bättre hästar nu än vad hon gjort tidigare. Men hon har inte varit ”i källaren” än och tagit ut sig, så det finns mer utveckling i henne. Så jag känner mig inte slagen på förhand, säger Lars Magne Sövik, pappa till Preben Sövik, nybliven proffstränare på Jägersro sedan i december efter många lärlingsår i Sverige.

En ännu bättre chans
Force De Flandre startar i den sjunde avdelningen på V86. I loppet dessförinnan kan stallet redan ha ordnat en seger genom 7 Star Act i V86-6.
– Star Act är lite av ett förvandlingsnummer. Han är väldigt rask från start så jag tror han kan ta spets trots bricka sju. Sprinterdistans tror jag är hans bästa. Senast blev han lite hetsig i ledningen. Han hade helstängt huvudlag då och jag byter nu till ett öppet huvudlag och då tror jag han blir mer reglerbar. Jag tycker han har en fin chans.
Är det rent av en bättre vinstchans än Force de Flandre?
– Båda två har bra chans, men kanske Star Act är den på förhand som ser ut att ha den mest lämpliga uppgiften, sett till läge och distans.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.