Inför V86: Hästkrafter tillbaka på Solvalla

193

johan_untersteiner

I lördags fartfest på asfalt när STCC intog Solvalla.
På onsdagen är racingbilarna borta och hästarna gör comeback när det är jackpot på V86.
– Solvalla är nationalarenan och man vill tävla här varje onsdag, säger kusken Johan Untersteiner.
V86 är tillbaka på Solvalla efter två veckor på Tingsryd respektive Bollnäs. Det innebär förstås att hemmastallen har laddat och team Roger Walmann selar ut nio hästar i V86-omgången, som kryddas av en jackpot och chans på tio miljoner kronor till en ensam vinnare.
Vi går igenom hästarna med stallets försteman Johan Untersteiner.
6 Prawns (V86-1) inledde femte par invändigt senast på Axevalla, kom ut i andra utvändigt 1 100 meter från mål och kunde vänta med attacken tills 200 kvar och knep ett femtepris.
– Det var knappt godkänt. Men han har inte kommit upp i form i år. Det har varit lite omlagd träning nu, galoppträning, och han känns piggare och alertare. Men det blir ett defensivt upplägg och inget för vinnarspelarna.
9 Fortune Again (V86-2) fick en tung inledning på Axevalla senast och blev hängande i tredjespår innan hon kom ner utvändigt ledaren efter 400 meter, fullföljde sedan okej till fjärdepriset.
– Hon nöter på och gör det okej. Lärlingslopp nu och det innebär lite sämre kvalité på motståndet. Hon smyger med och en är en typisk outsider och platskandidat, säger Johan Untersteiner.

”Likvärdiga chanser”
3 Pantholops
(V86-3) blev fyra i stoeliten senast under elitloppshelgen på 1.10,8. Inledde fjärde invändigt, kom ut i andraspår 400 kvar men fick aldrig riktigt chansen. Såg bra ut.
– Hon gjorde det bra, spurtade bra och jag var nöjd med henne. Hon har gått bra varje gång för oss. Allt bra med henne och jag tror på en ny bra insats. Hon kan inte öppna och får gå med i ryggar. Men rätt resa blir jag inte förvånad om hon är med och slåss om segern.
4 Dont Wear Pjs (V86-3) inledde med startgalopp senast på Axevalla, kördes sedan runt en bit bakom fältet och såg fin ut.
– Hon slog ihop och hoppade som storfavorit senast, det var överraskande för normalt är hon travsäker. Allting verkar bra efteråt och hon är i normala fall startsnabb och vi provar framåt. Jag tycker våra två i loppet är likvärdiga chanser, båda bör vara med på linjen och slåss om segern, säger Johan Untersteiner.

”Hon är bra för klassen”
4 Pay Attention
(V86-5) inledde året med fyra raka segrar. Hon var bra som trea för tre starter sedan i comebacken där hon avslutade 1.10,7 sista 400 till tredjepriset. Senast blev det galopp 200 kvar och formen ser svårbedömd ut.
– Hon fungerade inte under elitloppshelgen. Vi har ingen bra förklaring till det och hon känns fin i jobben efteråt. Allt verkar bra. Jag kan bara tro på en bra insats igen och hon är bra för klassen, säger Johan Untersteiner.
8 Overtaker By Sib (V86-5) kom loss från invändig resa ungefär 200 kvar senast och sköt till vasst över upploppet. Visade 1.10,6 sista 700 metrarna då som trea. Ett formbesked.
– Han har härjade runt  på V75 och gjorde det bra, men så slutade han att fungera på slutet och det visade sig att han hade halsproblem. Senast var första starten efter halsoperation och han avslutade vasst då. Det blev lite täta starter nu men jag tror inte det ska vara något problem. Han känns pigg här hemma men från det här läget är det bara att köra till slut istället. Det blir barfota runt om vilket är en fördel.

Nygammalt huvudlag på Noble Knight?
V87-7 är ett fyraåringslopp av hög klass och här har Walmann-stallet två chanser.
4 Noble Knight (V86-7) såg pigg ut lite i skymundan i Ina Scots Ära senast efter sen lucka.
– Han var lite klen i Norge näst senast och fick därför ett lite avvaktande lopp på Mantorp. Han avslutade vasst och det kändes som är att formen är på rätt väg. Han tillhör de bästa fyraåringarna. Han har gått med halvstängt norsk huvudlag i år, vi avvaktar lite men det kan bli halvstängt från början den här gången. Han är i dagsläget vår förstahäst i loppet, säger Johan Untersteiner.
5 Pojke Kronos (V86-7) fick en tuff väg till ledningen senast på Åby i kvalet till Kungapokalen och tröttnade tidigt efter ett lopp i hårt tempo.
– Det blev tvärtemot vad vi hade hoppats senast och den starten är bara att glömma. Hästen tränar bra och jag tror att han är lite på gång. Han har Inte haft den rätta utdelningen i år men vi vet att han kan bättre. Vi ligger lågt, men hoppas att han är på gång uppåt.

”Har höjt sig två-tre snäpp”
12 Mercury Broline
(V86-8) var fyra senast på V75. Gick då med från kön varvet kvar och via vida spår sista 300 avslutade han vasst i en snabb avslutning.
– Han var strålande igen på en topptid och han har verkligen höjt sig två-tre snäpp. Jag vet inte om det är barfotabalansen, men han har verkligen gjort det bra. Hästen är ingen som kan öppna och hamnar bland de sista från start, men skulle det bli så att det löser sig är jag inte främmande för att han kan vinna, säger Johan Untersteiner.
Om du ska sammanfatta, vilken är er bästa chans?
– Jag tycker att vi har tre fina ston, Pantholops, Dont Wear Pjs och Pay Attention, som alla har fin form och som jag tror är med på linjen i sina lopp.
Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.