Inför V86 (jackpot): Barfota runt om på elitloppsfinalisten

71

Inför V86® (jackpot): Barfota runt om på elitloppsfinalisten

Sorbet har gjort två starter i år – med skor.
Nu är tioåringen, som i fjol var finalist i Elitloppet, redo för årets första barfotadans.
– Det är ett stort plus för hans del, säger tränaren Daniel Redén.

Daniel Redén har 90 hästar på träningslistan varav 26 av dem har tjänat mer än en miljon kronor. En av dem är slitstarke Sorbet som kommer ut igen efter en liten paus.
Gamle kämpen Sorbet (V86-6), har hunnit bli tio år, men verkar inte lida av några ålderskrämpor och har dragit in 8,6 miljoner kronor på kontot. Nu återkommer han efter en liten pust och två starter på V75®.
– Han satt fast på Bollnäs i årsdebuten och i starten efteråt slutade han tvåa bakom Hawk Cliff på Eskilstuna. Han har tränat på som vanligt efter de två insatserna och känns fin. Nu kommer han dessutom att gå barfota runt om och det är ett stort plus för hans del. Läget blev förstås inte det bästa, men det var ett litet fält och sedan är det upp till spelarna att värdera chansen.
Vad tror du om året för Sorbets del?
– Det blir spännande. Han känns fortsatt pigg och glad, men om det räcker för att vara med och matcha världseliten får vi se. Vi tar ett lopp i taget och tar det därifrån.
En som tjänat en dryg halv miljon kronor i insprungna pengar är Moses (V86-8). Sexåringen har startat en gång i år och då slutade tvåa på Romme efter en godkänd insats.
– Även han har tränat på några veckor och känns också fin. Nu fick han bakspår över kort distans och det tror jag han hanterar på ett bra sätt då han är allround. Även Moses kommer att gå barfota runt om och det höjer honom ett snäpp. Om det räcker för att vinna överlåter jag till spelarna att bedöma. Jag är i alla fall nöjd med Moses, som jag tycker ska kunna hävda sig på V75 framöver.
Innan V86 på Solvalla blir det också spännande att kika in ett nyförvärv från Italien i form av sexårige Zirakzigil som numera återfinns i Redéns regi och startar i lopp 5. Hingsten har på 34 starter och tagit 13 segrar och tjänat 418 002 kronor.
– Han har varit hos mig ett tag och känns bara fin i jobben som han fått i sanden. Det rör sig om en fin travare som jag hoppas ska kunna duga inom V75 på sikt. Jag är också nyfiken på vad han kan uträtta i första starten i min regi.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.