Inför V86 (jackpot): Snabbe Osterc från innerspår i årsdebuten

82

Inför V86® (jackpot): Snabbe Osterc från innerspår i årsdebuten

Han var med i två årgångsfinaler bland fyraåringarna förra säsongen.
På onsdag är det dags för årsdebut för Helena Burmans femåring Osterc, vilket sker på V86® på hemmabanan Jägersro.
– Det ska bli kul och spännande, kommenterar Helena.

Osterc (V86-7) inledde karriären som tvååring i USA där han på sju starter noterades för fem vinster och drygt två miljoner kronor på kontot.
Som treåring gjorde han 14 starter på andra sidan Atlanten och tog fyra segrar och kutade åter in drygt två miljoner kronor samt satte rekordet 1.08,7 över sprinterdistans.
När det var dags för fyraåringssäsongen flyttade ägaren hem Osterc till Helena Burman på Jägersro. Och där visade han sin höga kapacitet då han vann ett försök till Kungapokalen på Åby tillsammans med Björn Goop på 1.12,2/2140 meter autostart. I finalen blev han dessvärre diskad för Erik Adielsson.
– Han visade där att han kan mäta sig med de bästa i kullen, säger Helena.
I maj provade han på fyraåringseliten på Solvalla men räckte inte till där och blev oplacerad. På sommaren var han med i Sprintermästaren i Halmstad där han kom trea i försöket med Erik Adielsson. Till finalen blev det kuskbyte och tillsammans med Carl Johan Jepson knep han ett fjärdepris på 1.10,0/1609 meter autostart bakom vinnande Don Fanucci Zet/Örjan Kihlström.
– Han var duktig som fyra och skötte sig bra, menar Helena.

Innerspår i årsdebuten
Cantab Hall-sonen gjorde ytterligare fyra starter utan att göra något större väsen av sig innan det var dags att göra bokslut för säsongen.
Det har gått fyra månader sedan han startade senast. Hur har han skött vinterträningen?
– Han har skött sina uppgifter på bästa sätt. Han har fått träna på mycket i sanden och även gått långa turer och för två veckor var han inne på Jägersro och gick ett banjobb efter 1.16/2000 meter på ett bra sätt.
På onsdagen är det dags för årsdebut och det blir från innerspår över 2140 meter autostart med Thomas Uhrberg i vagnen. Hur ser du på förutsättningarna?
– Det ska bli kul att se honom i lopp igen och innerspår blev bra då det rör sig om årsdebut. Han möter såklart de som är i full form, bland annat Dear Friend och hon blir inte lätt att slå. Thomas får lägga upp loppet som han vill och efter hur hästen känns för dagen. Det blir skor runt om och hybridvagn. Huvudlaget har jag inte bestämt ännu.
Vad har du för förhoppningar på Osterc inför säsongen?
– Tyvärr är det lite tunt med snabblopp vanliga tävlingsdagar i södra Sverige så vi får se hur vi kommer att matcha honom, men jag hoppas han ska växa in i klassen. Det behövs lite nytt ungt blod bland snabblopparna och jag hoppas och tror han är redo för att hävda sig framöver.
Helena Burman har 23 hästar på träningslistan och underifrån finns det en treåring som hon vill framhålla lite extra.
– Warrior´s Tale, en son efter Raja Mirchi, är lite extra till häst efter det han visat i träningen så här långt, tipsar Jägersrotränaren.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86 (jackpot): Barfota runt om på elitloppsfinalisten
Nästa artikelPeter Ingves sjukskriven

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.