Inför V86 (jackpot): Salmela med två streckvärda

69

Inför V86 (jackpot): Salmela med två streckvärda

Petri Salmela har en spännande duo till start när V86® är tillbaka på Solvalla.
– Börjar man gardera i loppen ska båda mina streckas, hälsar Bodentränaren som även är glödhet som hästägare…

I lördags fick Petri Salmela se sin delägde Captain Corey vinna världens största treåringslopp, The Hambletonian i USA.
Grattis!
– Tack, tack, det är en grym känsla att få vara med på en sådan häst. Det var tråkigt att man inte kunde vara med på plats för mig hade det varit en en-gång-i-livet-upplevelse, men det var lika spännande att kolla här hemma.
Som travtränare har Petri Salmela en tydlig inriktning på sin verksamhet och nästan två tredjedelar av stallets 75 hästar är två och tre år: 24 tvååringar och 23 treåringar.
– Det har varit lite tanken sista 15-20 åren, att satsa på unghästar. Jag är jättenöjd med den kvalité vi har för dagen och tycker vi har en bra bredd i stallet. Jag tycker att treåringarna gått ok hittills och det känns spännande framöver, säger Bodentränaren.
2021 så här långt?
– Jag är absolut nöjd. Vi har passerat fem miljoner redan och nu börjar årgångsloppen och jag hoppas vi kan vara med och tjäna en del pengar.

”Startsnabb och lättplacerad”
Till Solvallas onsdagstävlingar med V86® kommer Petri Salmela med två hästar.
Först ut är 1 Hector Sisu (V86-4) som är en fyraårig valack som hittills varit oerhört nyttig på tävlingsbanorna. Han har tjänat drygt 1,4 miljoner kronor på 23 starter. 15 gånger har han slutat på pallen bland de tre främsta.
– Ja, det är en nyttig häst. Han är startsnabb och lättplacerad, han kan öppna snabbt men sedan lugna ner sig till 1.30-fart på bara några steg, han hänger med i alla tempo.
Hur ser du på chansen?
– Han har ett perfekt utgångsläge och är på väg tillbaka till formen. I Boden senast mötte han en som var för bra, Fifty Cent Piece, och det blev maxplacering som tvåa. Han har tävlat mot de hårdaste. Nu är det otroligt fina hästar med här också men han är själv härdad och som jag bedömer det på väg uppåt i form. Garderar man loppet ska man ta med honom.
Taktiken från spår 1 över sprinterdistans?
– Taktiken får Uffe som kör bestämma, men jag tror hästen är ännu bättre med ett lopp på rulle, säger Petri Salmela.
Senast Hector Sisu startade över sprinterdistans var i Fyraåringseliten under elitloppshelgen då han blev oplacerad precis utanför prispengarna på fina 1.10,2.
– Han blev lite sjuk efter Margareta-loppet i början av maj och hade inte full form elitloppshelgen. Annars tror jag han kunde varit fyra-femma i det loppet.
Gör du några ändringar till den här starten?
– Nej, det blir exakt samma som vanligt. Han går med open eye-huvudlag, barfota runt om och vanlig vagn.

Aktuell för Svenskt Travkriterium
6 Djang Limit
 (V86-5) är en treårig valack med fyra andrapris på sex starter så här långt.
– Det har alltid varit någon som varit bättre. I debuten var det helt sjukt, jag har aldrig haft en som debuterat på 1.15,0 över full väg voltstart och så fick han ändå inte vinna. Han är värd en vinst måste man säga.
Om du skulle beskriva honom?
– Det är en stor rejäl häst som vi tagit det ganska lugnt med.
– Han är mer stark än så länge och har tävlat med ganska tung balans, nu sist lättade vi honom och han kommer bli en barfota-häst så småningom, men vi kommer kanske vänta till kriteriet. Vi kommer nog att testa kriteriet med honom, även om jag tror ännu bättre nästa år, man måste våga testa.
Hur ser du på onsdagens uppgift?
– Jag har lite dålig koll på motståndet, men om det bara löser sig med positioner kan han sluta långt fram. Det är svårt att vinna från tredje-fjärde ytter på somrarna, men vår häst är inte så tokig. Börjar man gardera i loppen ska båda mina streckas.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.