Inför V86: Jagar femte årssegern

204

grandic

Håkan Eriksson kommer till Solvalla och V86 med sikte på vinnarcirkeln. – Jag tycker absolut att Grandic ska räknas, säger ”Hockey” om den segervane femåringen.

Tittar man på årets resultat för Eskilstunatränaren Håkan Eriksson så går det inte alls att känna igen från tidigare år. Stallets hästar har i år tjänat 883 000 kronor – att jämföra med till exempel 2,7 miljoner kronor vid samma tid i fjol. – Det är ingen större dramatik bakom. Dels har jag medvetet gjort ett val och dragit ner på antalet hästar i stallet och sedan så har vi haft problem med rhinovirus. Hästarna har helt enkelt varit sjuka. Vi tappade väl ungefär tio månader, men nu sedan ett par tre månader är hästarna friska igen, säger Hockey. Som mest hade Håkan Eriksson 70-80 hästar på sin träningslista, därefter låg antalet länge runt 50. I dag finns 29 hästar i stallet varav tolv ostartade unghästar. – När man hållit på så länge som jag känner man till slut att man inte kan hålla på och bara flänga runt hela tiden. Nu siktar jag på runt 30 hästar, det känns lagom. Jag har blivit klokare och satsar mer på kvalité än kvantitet, säger 59-åringen och skrattar.

Acclaim väntar på kylan Stallets stjärna Acclaim har sprungit in nästan 7,5 miljoner kronor, att han blivit elva år påverkar förstås också stallets årsresultat. – Det är klart, och han har haft sina bästa dagar. Men han är fortsatt pigg och glad som elvaåring och nu går vi mest och väntar på kylan då han alltid är som bäst. Han har fått starta på lite emellanåt men det är mest för att hålla igång honom. Det är på vintern han är som bäst, säger Hockey.

Hoppas på ledningen En annan fin häst i stallet som vet var mållinjen ligger är femårige 3 Grandic (V86-8). På onsdagen jagar han femte årssegern och den tionde segern totalt i karriären. – Det är en häst som är stark och rejäl och han har gjort det bra sedan han blev frisk. Från ett vettigt spår tycker jag att han ska vara med dem, han ska absolut räknas om han får ett bra lopp. Vad är ett bra lopp för honom? – Det bästa är om vi kommer till ledningen. Men han har vunnit även bakifrån och från utvändigt ledaren. I sina tre senaste starter (etta, etta och trea) har Grandic tävlat utan skor på hovarna. – Det blir inga ändringar utan han får barfota runt om igen.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Svensson ligger lågt som vanligt
Nästa artikelAllt inte hundra med Tamla Celeber?