Inför V86: Kalmarit stark favorit

195

kalmaritfavorit

Han har vunnit fyra av fem starter på Solvalla.
Han har vunnit fem av elva starter över distansen.
Mycket talar för Yamani Hornline i onsdagens V86-jackpot.
– Vi åker inte från Kalmar till Stockholm utan segerförhoppningar, säger hästens tränare och kusk Catrin Fajersson.
Kalmartränaren Catrin Fajersson och hennes sambo Börje Bs Johansson har tagit fram flera topphästar genom åren. Den bästa så här långt torde 2007 års vinnare av Svenskt Travoaks, Sissel Godiva, vara. I dagsläget är stallets största affischnamn Yamani Hornline (V86-4), en långloppsspecialist med styrkan som sitt främsta vapen.
– Jag har aldrig tränat en starkare häst. Han tycker verkligen om att springa långt, understryker Catrin Fajersson.
Statistiken talar också sitt tydliga språk. Yamani Hornline har gjort elva starter över 3 100 meter och vunnit fem av dessa. Tre andraplatser, en tredjeplats och två galopper har det blivit i övriga lopp över tre varv.
– Det har visat sig att han går allra bäst över 3 100 meter. Han verkar passa bättre på det än över 2 600 meter för då blir han ofta hängande i spåren och då blir det tungt.

Trivs på Solvalla
Den sjuårige valacken har också visat sig stortrivas på Solvalla. Efter fyra av fem framträdanden på huvudstadsbanan har han fått vända upp för segerdefilering. Mycket talar alltså för Yamani Hornline när han på onsdagen gör den 40 mil långa resan från Kalmar till Stockholm för att ännu en gång gå ut över sin favoritdistans.
– Självklart måste han med på lappen och med tanke på hur hästen är över distansen och att han vinner de flesta lopp han gör på Solvalla ska han nog vara favorit. Vi var nöjda med honom i årsdebuten senast och jag tror att det loppet har fört fram honom.

Två orosmoln
Det är jackpot på V86-spelet och enligt prognosen kommer det ligga tio miljoner kronor i åttarättspotten. Att Yamani Hornline kan vara en av de hästar som utgör den rätta raden råder det ingen tvekan om men det finns två små orosmoln som Catrin Fajersson tycker att spelarna ska känna till.
– Jag vågar inte gå ut och säga att det bara är att spika honom för vi har lite krassliga hästar i stallet och även om ingenting tyder på att han är sjuk blir man ju lite nojig. Dessutom är det viktigt att vi kan köra honom barfota fram. Det har tidigare visat sig att han är sämre med skor så jag hoppas att han kan gå utan framskor trots kylan.
Förutsatt att orosmolnen skingras tål Yamani Hornline att göra mycket jobb själv och Fajersson kommer knappast att vila på hanen från 40 meters tillägg.
– Han är ingen snabbstartare så han får trampa iväg i sitt tempo. Sedan beror det helt och hållet på hur de kör där framme, men givetvis måste jag ge mig iväg om det inte är något tempo.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför PdA: "I år ska vi göra mer än bara delta"
Nästa artikelInför PdA: Franske experten tror på hemmaseger

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.