Inför V86: Nu ska rycktussarna smygas ur öronen

106

Inför V86®: Nu ska rycktussarna smygas ur öronen

Senast galopperade han i slutkurvan med segern till synes klar.
Nu ska han ta revansch i V86® på hemmaplan.
– Det är en häst med potential att gå en bit, säger hästens tränare.

Albert Zonett (V86-1) avslutade fjolåret med tre raka fullträffar och segersviten såg länge ut att förlängas när han årsdebuterade i förra veckan. Men 300 meter från mål galopperade han plötsligt, och så var den dagen förstörd.
– Kusken ryckte propparna och då blev han rädd och hoppade. Det var surt. Han är väldigt rädd och det hade jag varnat för, men kusken tyckte att han var lite trög och tog tussarna, och hästen var för pigg för att klara av det, förklarar Robert Dunder.
Det var andra gången som femåringen galopperade sedan han kom till Bergsåkertränaren i somras. Övriga fyra starter har resulterat i seger.
– Det är en fin häst som har gjort nästan allt rätt i vår regi. Han känns så fin som han ska göra och jag tror att han kommer göra ett bra lopp i morgon.

”Ska vara favorit”
Den här gången kör Robert Dunder själv och ekipaget starter med innerspår bakom bilen över 2 640 meter. Albert Zonett har vunnit fem av åtta lopp över distansen och kommer bära ett tungt favoritskap.
– Han har absolut inte toppform men det tror jag inte att han behöver heller. Jag tror inte att han tar spets av egen kraft men det finns lång väg att hitta ut. Jag tycker att han ska vara favorit.
Hur nervös kommer du vara om du måste rycka tussarna?
– Det har jag gjort nästan varje gång och det är bara en gång tidigare som han har blivit sådär rädd, och då var det över 1 600 meter. Så det är ingen fara. Det är bara det att man måste vara försiktig när man gör det och att man har kört honom lite trött innan.
Och skorna får sitta på den här gången?
– Ja, men han har gått med skor i alla starter för mig utom senast. Då tog jag av bakskorna bara för att banan var så dålig.

Jagar fjärde raka
Robert Dunder har även en mycket spännande häst till start innan V86 tar sin början. I kvällens andra lopp, tillika V5-1, är Nuclear Håleryd tillbaka på banan efter ett nästan två månader långt tävlingsuppehåll. Fyraåringen är obesegrad efter tre starter.
– Han är en fin häst som har gjort allt rätt hittills, men det har blivit lite fel med honom. Han har kommit igång och gjort fina prestationer och sedan fått ofrivilliga uppehåll som har berott på rena otursgrejer.
Han ströks för en sårskada för en månad sedan. Hur illa var det?
– Det var ingen fara så men det är aldrig bra när de inte får tävla och få lopp i kroppen. Men han har kunnat träna på hela tiden så formen är nog helt okej.
Han ska testa kort distans för första gången. Hur ser du på det?
– Jag vet inte om distansen är optimal för honom men det känns som att den kan utveckla honom mycket. Han ska gå med rycktussar för första gången också.
Han blir också favorit. Synpunkter på det?
– Hästar som aldrig har blivit slagna ska oftast vara favoriter.
Kan vi summera det här med att du har två heta segerchanser?
– Det känns som två bra chanser i alla fall. Sedan får vi se hur långt det räcker.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86: ”Den långa distansen snarare gynnar honom”
Nästa artikelInför V75: Auktionsfyndet på väg mot miljonen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.